<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Üres polcok fogadják a vásárlókat, ahova jön áru, ott perceken belül elkapkodják.

A Telex munkatársai indultak cukorvadászatra több nagy bolthálózat üzleteiben. Az általános tapasztalat az, hogy az árstopos kristálycukornak csak a hűlt helyét találták a polcokon. A megkérdezett munkatársak ráadásul azt sem tudták megmondani, mikor érkezik újabb áru, mivel ők sem tudják, mikor kapnak újabb szállítmányt.

Aki szerencsés, az pont jó időben érkezik a boltba, és az éppen frissen beérkezett készletből neki is jut, ám ezt általában percek alatt elkapkodják a karácsonyi sütés-főzésre is készülő vásárlók.

A lap munkatársai a nagy hálózatok egységeiben azt a tanácsot kapták, próbálkozzanak inkább kisebb boltokban, de ezekben sem volt jobb a helyzet. A piaci áras helyettesítő termékek, például nádcukor vagy kockacukor viszont általában van a polcokon.

A Telex kérdésére az áruházláncok központjai azt a tájékoztatást adták, hogy az árstop miatt a korábbiaknál több fogy a kristálycukorból, és elfőrodulhat átmeneti készlethiány.