<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

A Pedagógusok Szakszervezetének elnöke szerint egyes intézményvezetők jelezték a pedagógusoknak, rossz vége lesz, ha csatlakoznak a sztrájkhoz.

Szabó Zsuzsa, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke a Spirit FM Aktuál című műsorának adott interjút. Ebben elmondta, hogy már január 3-án lehet olyan iskola, ahol csak gyermekfelügyeletet tudnak biztosítani a tanárhiány miatt.

Ennek ellenére egyes intézményvezetők elezték a dolgozóiknak, hogy nem fogják jó szemmel nézni, amennyiben csatlakoznak a szakszervezetek által szervezett januári sztrájkhoz. A szakszervezeti vezető azt nem akarta elmondani, pontosan melyik intézményekről van szó.

A PSZ elnöke hangsúlyozta: a figyelmeztető sztrájkot nem ellenséges céllal tervezik. Arra kívánják felhívni a figyelmet, hogy szakos tanárok híján nem megoldható a gyermekek megfelelő oktatása, és ez a helyzet már az év első tanítási napján előállhat.

A teljes interjú itt meghallgatható:

 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.