<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Lejött a közlönyben.

A szerda esti Magyar Közlöny egy határozata hivatalosan is pontot tesz a korrupció gyanújába keveredett Völner Pál államtitkári karrierje végére. Az Áder János köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök által is aláírt dokumentum kimondja:

"megállapítom, hogy dr. Völner Pálnak, az Igazságügyi Minisztérium államtitkárának e megbízatása – lemondására tekintettel – 2021. december 8-ai hatállyal megszűnik."

Mint ismert, Völnert azzal gyanúsítják, hogy jogtalan előny ellentételezéseként – felügyeleti, hatósági, igazgatási jogkörével visszaélve – vállalta, hogy konkrét ügyeket intéz, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke kérésének megfelelően. A gyanú szerint az intézésekért rendszeresen, alkalmanként 2-5 millió forintot kapott.

Az ügy kedden robbant, Völner azonnal lemondott, Polt Péter legfőbb ügyész indítványozta a (volt) államtitkár mentelmi jogának felfüggesztését. Karácsony Gergely főpolgármester vizsgálóbizottság felállítását sürgeti.

Az ELTE jogi szakértője szerint, ha bebizonyosodik, hogy Völner bűnös, akár 7 év börtönt is kaphat.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.