1p

Tavaly ősszel a forint megroppanását követően gyakorlatilag kettős kamatrendszert vezetett be az MNB azáltal, hogy az egynapos betétekre az alapkamatnál jóval magasabb hozamot biztosított. A keddi kamatdöntő ülésén a Monetáris Tanács ezt most kvázi megszüntette.

A várakozásoknak megfelelően a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa az egynapos betéti kamatszintet újabb 100 bázispontos csökkentette, így annak értékét 13 százalékon összezárta az alapkamattal. Ezzel az MNB megszüntette az elmúlt egy év kettős kamatrendszerét. Az irányadó kamat így ismét a jegybanki alapkamat lett.

Az MNB alelnöke, Virág Barnabás 3 órától tart tájékoztatót, ahol várhatóan jelzéseket kaphatunk a kamatpálya alakulásával kapcsolatban. Emellett megjelennek a friss Inflációs jelentés keretszámai is.

A forint az MNB döntését követően kisebb gyengülést mutatott, igaz napon belül előtte nagyobb emelkedést láthattunk. Reggel még 392 alatt kezdett, délben 388,50 alatt is járt, majd a kamatdöntés után 389,1-ig gyengült a forint.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!