1p

Hogyan változtak a magyar átlagbérek euróban és dollárban számolva. A hét ábrája a Bukszától. 

Csalóka képet mutatnak a friss magyar béradatok. A tavalyi minimálbér-duplázás felhúzta a számokat. Tehát elsősorban statisztikai hatásnak tulajdonítható az első látásra jelentős emelkedésről tanúskodó decemberi adat. A reálbérek összességében a múlt évben 2,9 százalékkal csökkentek, az elmúlt több mint három évtizedben ennél rosszabb eredményre mindössze ötször volt példa. 

A bérek vásárlóereje tehát csökkent, de kérdés, hogy a forint árfolyama hogyan befolyásolta a fizetések alakulását. A Buksza - a Klasszis Média Lapcsoporthoz tartozó Mfor és Privátbankár mindennapi pénzügyekkel és kiskereskedelemmel foglalkozó szerkesztőségi blogja - ezért most azt nézte meg, hogy a jegybank éves átlagos árfolyamai alapján hogyan változott az euróra és dollárra "átváltott" nettó átlagbér. 

 

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!