<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

December 16-ig ki fog derülni, milyen tarifákkal számolhatunk 2023 első negyedévében.

A szerda éjjel megjelent Magyar Közlönyből nem csak a kormányt érintő személyi változásokról, a Dunaferr erőművének energiaellátásáról és az idei költségvetést érintő bő 150 milliárdos újabb átrendezésről tudhattunk meg új információkat, hanem a jövő évi rezsidíjak kapcsán is fontos részletek derültek ki. A díjak mértékét még nem tudhatjuk, azt viszont igen, hogy mikor ismerhetjük meg a tarifákat: az eddig vártnál hamarabb számolgathatják a családok és vállalkozások a jövőre várható számlák végösszegét.

Mennyi az annyi? Hamarosan kiderül. Fotó: Depositphotos
Mennyi az annyi? Hamarosan kiderül. Fotó: Depositphotos

Egy friss kormányrendelet előrébb hozza ugyanis a kihirdetés időpontját: az eddigi szabályozás szerint valamikor az év utolsó hetében tették volna közzé az úgynevezett lakossági piaci árat és a versenypiaci költségeket tükröző árat 2023. első negyedévére. A mostani változtatás értelmében ezeket az árakat a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal az egyetemes szolgáltató által 2022. december 9. napjáig tett adatszolgáltatás alapján, annak megtételét követő legfeljebb 5 munkanapon belül határozza meg.

A jövő hét pénteki adatszolgáltatást követően tehát a rákövetkező héten, december 12. és 16. között tudjuk meg, milyen áron vehetjük majd az áramot és a gázt 2023 januárja és márciusa között.