TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
mfor.hu

Bejött Boris Johnson nagy trükkje, innen egyenes út vezethet a megállapodás nélküli kilépéshez.
 

Igent mondott a királynő, így Boris Johnson örülhet, hiszen a szeptember 3-án véget érő törvényhozási szünet után pár nappal, szeptember 10-én zárja majd II. Erzsébet a parlamenti ülésszakot. Ez lehetővé tenné a kormány számára, hogy a királynő csak október 14-én tartsa meg beszédét kormánya terveiről a törvényhozásban, megnyitva ezzel az új ülésszakot. A részletekről itt írtunk korábban is. >>>

Az nem meglepetés, hogy a királynő rábólintott Johnson javaslatára, mivel az uralkodó hagyományosan távol tartja magát a politikától, különösen a pártpolitikától, és jelképesnek tekinthető szerepe azt diktálta számára, hogy elfogadja a kormány kérését.

Ez a szakértők szerint azt jelentheti, hogy a rendezetlen Brexitet elvető képviselőknek gyakorlatilag nem lesz idejük jogszabályok elfogadtatása révén megakadályozni a kormányfőt abban, hogy akár megállapodás nélkül is kivezesse az Egyesült Királyságot az Európai Unióból.

Mi lesz most?

A parlamenti munka felfüggesztése önmagában nem egy megdöbbentő lépés, ám jellemzően az ülésszak végével szokott erre sor kerülni, kvázi formalitásként. Éppen ezért arra nincsen esély, hogy az ellenzéki pártok Johnson ellen jogi lépéseket tegyenek, mivel a kormány a parlamentáris eszközökkel él.

A képviselőknek így alapvetően két lehetősége maradt a BBC cikke szerint, egyrészt elfogadhatják a helyzetet, ami egyenes ágon a megállapodás nélküli kilépéshez vezethet, avagy bizalmatlansági indítványt nyújtanak be a kormány ellen.

Egy biztos, Johnson kockázatos lépésének nem sok pártolója akadt még saját pártján belül sem, az ellenzék pedig egyenesen puccskísérlettel vádolja.  Mindenesetre ha a miniszterelnök terve bejön, akkor a képviselőház csak október 14-én folytatja a munkát, és nem sok idő lesz megvétózni a kormány döntéseit. Ha nem sikerül a nagy terv, akkor szeptember 10. előtt megszavazzák a bizalmatlansági indítványt, Johnson kormánya megbukik, és októberben választások lesznek az Egyesült Királyságban.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.