<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Banki vezető tisztségébe került, hogy kiállt Márki-Zay Péter mellett. Ma már az ellenzék miniszterelnök-jelöltjének tanácsadója. Nemcsak e minőségében kérdezzük Király Júliát a Klasszis Klub következő, december 16-ai adásában arról, győzelme esetén szerinte mit kellene tennie az ellenzéknek. Hanem arról is, hogy mint a Magyar Nemzeti Bank (MNB) volt alelnöke, vajon milyen lépéseket tart indokoltnak a 14 éves csúcson lévő infláció lassítása érdekében.

Nagy port vert fel, amikor október végén napvilágot látott, hogy Király Júlia lemondott a KBC Bankban betöltött igazgatósági tagságáról. Miután fenyegető üzenetet kapott a belga tulajdonú hitelintézet a kormánytól amiatt, hogy megjelent és felszólalt Márki-Zay Péter utolsó kampányrendezvényén. 

Király Júlia lesz a vendégünk. Fotó: MTIKirály Júlia lesz a vendégünk. Fotó: MTI

Lemondását követően az ellenzék miniszterelnök-jelöltje egyik gazdasági tanácsadójává választotta. Vajon szerinte mi most a legnagyobb probléma Magyarországon? Mit kellene az elsők között megtennie az ellenzéknek abban a bizonyos első 100 napban mindenképpen? Hozott olyan vívmányt az elmúlt 12 év, amit érdemes lenne megtartani, továbbvinni? Kell változtatni az uniós támogatások kezelésén? Vállalna kormányzati pozíciót?

Ezekre a fontos kérdésekre várjuk a választ Király Júliától, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter tanácsadójától, a Magyar Nemzeti Bank korábbi alelnökétől a Klasszis Klub rendezvényünk következő adásában. Az Mfor-Privátbankár lapcsalád élő, interaktív közvetítésére – mely során nézőink is feltehetik a kérdéseiket – december 16-án, 15:30-as kezdéssel kerül sor.

Gazdasági szempontból talán most a legégetőbb kérdés a száguldó infláció kezelése. Király Júlia csaknem hat éven keresztül volt az MNB alelnöke, így érdekes lehet a véleménye arról, egykori munkaadója eddig megfelelő lépéseket tett-e a pénzromlás megfékezése érdekében, s ha nem, ő mit tett volna, illetve tenne másként. Egyáltalán, mekkora a mozgástere a jegybanknak? Lát esélyt a negatív reálkamat eltüntetésére, mi lehet ennek az ára? Mit vár a 2022-es évtől, mennyire lehet tartós az infláció a világban és idehaza? Ezekről is megkérdezzük Király Júliát.

A közvetítésre itt lehet regisztrálni.

Korábbi adásaink vendégei voltak:

Bod Péter Ákos, Káncz Csaba

Lantos Gabriella

Dávid Ferenc

Parragh László

Gerendai Károly

Szalay-Berzeviczy Attila

Giró-Szász András

Zacher Gábor

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.