1p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Pont azokon a piacokon nem vásárolnak elektromos autókat, ahova a magyarországi gyárak szállítanának.

A hvg.hu cikke a friss európai eladási adatokat elemezve arra jut, hogy "nagyon fájhat" a magyar gazdaságnak, ami az uniós elektromosautó-piacon történik. A magyar akkumulátorgyárakban készülő termékek legfontosabb célországai közül ugyanis a legtöbben csökken a kereslet az elektromos autók iránt.

Németországban az állami támogatási program megvágása miatt egyértelműen visszaestek az elektromos autók eladásai, mégpedig 2022-ben az összes exportált magyar gyártású akkumulátor 40 százaléka került Németországba.

De csökkennek az eladások Spanyolországban is Olaszországban is, miközben utóbbi is fontos piaca a magyarországi akkumulátoriparnak, közel 9 százalékát viszik ide az exportált termelésnek, míg Spanyolországba 3,61 százalékát.

Ugyan az Egyesült Királyságban és Franciaországban még növekedtek az elektromos autók eladásai, azonban a magyar akkuexportban e két ország összesen is kevesebb mint 3 százalékkal képviselteti magát.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!