<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A mezőgazdasági bizottság előtt is megjelent a régi-új agrárminiszter. Ahol komoly fejlesztéseket lebegtetett be.

Nagy István csütörtökön beszélt a parlament mezőgazdasági bizottsága előtt, ahol az egyik legerősebb kijelentése az volt, hogy az orosz-ukrán háború következményei egyelőre beláthatatlanok. A miniszterjelölt szerint ez hatással lesz a hazai mezőgazdaságra is, fontos feladat, hogy megfelelő áron biztosítsák a magyarok számára az élelmiszereket.

Nagy István agrárminiszter-jelölt meghallgatása az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának ülésén . Fotó: MTI/Kovács AttilaNagy István agrárminiszter-jelölt meghallgatása az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának ülésén . Fotó: MTI/Kovács Attila

Nagy István miniszterjelölt az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának ülésén a prioritásokat a következőképpen sorolta a miniszterjelölt az Agroinform beszámolója szerint:
•    az öntözésfejlesztés problémájára kell mihamarabb megoldást találni,
•    fontos feladatnak nevezte, hogy "hívja a tőkét", a befektetőket az ágazatba,
•    az állattartó telepek nívójának megőrzése, az állategészségügyi kihívások hatékony kezelés,
•    a szakképzés és egyetemi oktatás,
•    a KAP stratégiai terv elfogadtatása,
•    magyar élelmiszerek arányának növelése a magyar piacon,
•    precíziós gazdálkodás terjedésének segítése.

Kiemelte, az agrárökológiai program megjelenesét, amely a gazdák többletráfordításait kompenzálja. Ezekért a pénzekért viszont tenni kell majd.

Arról is beszélt, hogy 2021-ben 542 milliárd forint volt a mezőgazdasági beruházások értéke, amely dinamikus növekedés jelent. Szerinte 1500 milliárd forint értékben hirdettek meg forrásokat a vidékfejlesztési program keretében, így évről-évre korszerűsödik a magyar mezőgazdaság.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.