<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
5p
A tartalomból: NER-nek való vidék – Viszlát, hungarocell kajásdoboz! – Mi lesz az eladósodottakkal a moratórium után? – Hatalmas pénzbumerángot dobott el a magyar űrprogram


			
		
		


		
		

Egy cég megszűnése néha sokkal nagyobb történetet rejt, mint az elsőre látszik. Így van ez a Siófoki Vízilabda Kft. esetében is. A friss történések kiváltója egy régóta húzódó projekt, mely a jelek szerint még tovább csúszik.

A Siófoki Vízilabda Kft.-nél 2021. július elsején elindult a végelszámolási eljárás - vettük észre a társaság cégkivonatában.

Ez első olvasatra ugyan nem tűnik nagy horderejű eseménynek, a háttérben mégis egy sokéves történet húzódik meg. A végelszámoláshoz pedig egy olyan indok vezetett, mely nem igazán volt jellemző az elmúlt pár évben - különösen igaz ez a labdarúgásra. De kezdjük az elején, 2017 környékén!

Egy korabeli hír arra enged következtetni, hogy a siófoki lakosok már régen vágynak arra, hogy a Balaton fővárosának is legyen egy saját uszodája, miután a régit elbontották. A városvezetés azonban ezt a kormány tanuszoda-programjába bekerülve szerette volna megvalósítani - pályáztak is az első és a második körben is, sikertelenül. A kormány azonban azokat részesíti előnyben, ahol semmilyen lehetőség nincs, márpedig Siófokon ott a Galerius Fürdő, melynek kisebb medencéje alkalmas arra, hogy a kicsik megtanuljanak úszni.

Hamarosan eldől, lesz-e végre uszodája Siófoknak (Fotó: MTI)Hamarosan eldől, lesz-e végre uszodája Siófoknak (Fotó: MTI)

A probléma azonban az, hogy a Galerius sokkal inkább élményfürdő, mint uszoda, ráadásul mára az is bezárt, így tényleg nincs semmilyen vizes létesítmény a városban. A tanuszoda-program sikertelen pályázatai után a térség országgyűlési képviselője, Witzmann Mihály 2017 tavaszán azt ajánlotta a városvezetésnek, hogy valósítsák meg a mindössze 30 százalékos önerőt igénylő TAO-támogatási rendszer keretein belül az uszodát.

A tanácsot megfogadva a siófoki önkormányzat létre is hozta a Siófoki Vízilabda Kft.-t, ám mivel TAO-pénzre önkormányzat nem pályázhat, csak sportszervezet, -egyesület, ezért alapítása után egy évvel társtulajdonos lett a cégben a Kaposvári Vízilabda Klub, amely be is nyújtotta a vonatkozó sportfejlesztési programot a Magyar Vízilabda Szövetséghez.

Ez a cikk az Mfor és a Privátbankár Prémium tartalma, csak a lap előfizetői olvashatják teljes terjedelmében.

Prémium tartalmainkhoz a következő lépések után férhet hozzá:

  1. Regisztráljon (adja meg emailcímét és jelszavát)
  2. Válasszon előfizetői csomagjaink közül
  3. Fizessen bankkártyájával

+1 Amennyiben megújuló havi csomagjaink közül választ, az első hónap csak 390 forint mindkét csomag esetében!

Regisztráció

Jelszó visszaállítás / jelszócsere

E-mailen elküldtük a jelszó visszaállításához szükséges információkat. Kérjük, ellenőrizze postafiókját!Még nem regisztrált? Regisztráció itt

Előfizetői csomagjainkról, az előfizetésről részletesen itt olvashat

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.