<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Az Indonéz Köztársaság közúthálózata útdíjfizetési rendszerének létrehozásáért is felel egy új kormánybiztos.

A pénteki Magyar Közlöny szerint kormánybiztosi tisztségét megtartotta Bogdán Tibor „a gazdasági versenyképesség jogi feltételrendszerének erősítését célzó intézkedésekkel összefüggő feladatok ellátásáért”,Gyopáros Alpár a modern települések fejlesztéséért, Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a hazai kommunikációért és az országmárka kialakításáért, Ovádi Péter, Fidesz képviselő az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért, Fodor Gergely, a Budai Várnegyed, a Citadella és a visegrádi műemlék együttes területén megvalósuló kormányzati beruházásokkal kapcsolatos egyes feladatok ellátásáért, Ruszó Gyula, „az Indonéz Köztársaság közúthálózata útdíjfizetési rendszerének létrehozása és fejlesztése tekintetében Magyarország által biztosított szakmai támogatásokért” és Káel Csaba, magyar nemzeti mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos.

Németh Szilárd.  Fotó: MTI/Szigetváry ZsoltNémeth Szilárd. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Emellett Vágújhelyi Ferenc pénzügyminisztériumi államtitkár a Magyar Államkincstár és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal adatvagyonának optimalizálását fogja végezni.

A rezsicsökkentés fenntartásáért felelő kormánybiztos Németh Szilárd Fidesz-alelnök lesz, aki nem folytatja már a Honvédeli Minisztérium államtitkáraként tevékenységét, megbizatása a minisztériumban megszűnt, ezentúl a Technológiai és Ipari Minisztériumhoz fog tartozni, „figyelemmel kíséri a rezsicsökkentést befolyásoló nemzetközi folyamatokat, és javaslatokat fogalmaz meg a rezsicsökkentés fenntartásáért”.

Emellett hat gazdasági zóna komplex fejlesztéséért is kormánybiztosok felelnek: Waberer György nagyvállalkozó, Láng Zsolt Fidesz-képviselő, Czunyinél Bertalan Judit Fidesz-képviselő, Szabó Tünde eddigi sportállamtitkár, Móring József KDNP-képviselő és Bányai Gábor Fidesz-képviselő.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.