2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Magyarországnak 64-ből 70 százalékot sikerült csinálnia. Ez elég kevés. Az is kiderül, hol állnak a régiós államok - Magyarország mellett Romániaa, Lengyelország, Csehország és Szlovákia Ausztriához képest - A hét ábrája. 

"Nézze végig az Orbán-kormány totális csődjét 30 másodpercbe sűrítve" címmel jelent meg az Mfor részletes elemzése, amely az eurostatos adatok alapján mutatta be, hogy Ausztria utolérése helyett az egykori szocialista államok hagyták állva Magyarországot az életszínvonal alakulását nézve.

A cikkben egyebek mellett a hosszú távú - 2004-től - bekövetkezett változások és az éves mutatók szerepeltek. A Buksza - a Klasszis Média Lapcsoporthoz tartozó Mfor és Privátbankár mindennapi pénzügyekkel és kiskereskedelemmel foglalkozó szerkesztőségi blogja - A hét ábráján pedig az elmúlt egy évtized változásait ismerteti. 

A számok így is csapnivalóak. Románia 2013-as 56 százalékos arányát 89-re növelte 2023-ra, míg Lengyelország 75-ről 86 százalékra, Csehország 79-ről 81 százalékra ugrott. Velük szemben Szlovákia mutatója csökkent, 76 helyett tavaly 75 százalékot ért el. Ám még ez is jobb - ahogy a többi is - a 2023-ra vonatkozó 70 százalékos magyar adatnál, amely 64 százalékról jött fel idáig. 

 

 

 

Érdemes megnézni azt is, hogy a példaként emlegetett Ausztriához képest hogyan alakult a régiós országok teljesítménye. Amint a második infografikából látható, Ausztria utcahosszal előttük van, de a felzárkózásban is jelentős különbségek vannak.

 

 

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!