Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
Baka F. Zoltán Baka F. Zoltán

A Fővárosi Önkormányzat a finanszírozási modell miatt mégsem tudja vállalni a fejlesztést, ezért visszalépett az együttműködésből az MLSZ-szel.

Bő két évvel ezelőtt, 2019 áprilisában kötött együttműködési megállapodást a Magyar Labdarúgó Szövetség és a Budapest Főváros Önkormányzata egy III. kerületi sportpálya felújítására. A projekt értéke több mint 1 milliárd forint – lett volna. A főváros ugyanis tavaly év végén úgy döntött, hogy eláll a beruházástól. Akárhogy számoltak ugyanis, mindig arra jutottak, hogy ebből csak vesztesen jöhetnek ki. Valószínűleg ugyanígy gondolkodnak a terület használatára számító klubok is, csak ők a fejlesztés elmaradása miatt éreznek veszteséget. Ha minden az eredeti ütemterv szerint halad, ma már – a járványhelyzettől függően – a felújított csodatelepen gyakorolhatnának a játékosok.

A telep egy kevésbé fess állapotban lévő része (Forrás: magyarfutball.hu)
A telep egy kevésbé fess állapotban lévő része (Forrás: magyarfutball.hu)

A Márton úti pálya látott már szebb időket, mint oly sok, még meglévő, de pusztuló sporttelep Budapesten. Az MLSZ ezért egy sportpálya-fejlesztési programot indított évekkel ezelőtt, hogy megmentse az enyészettől ezeket a – jellemzően önkormányzati tulajdonban lévő - telkeket. A cél nemes, a megvalósítás azonban – érvelnek a III. kerületi pályával kapcsolatban szerzett tapasztalataik alapján a fővárosban – egyoldalúan hozza hátrányos helyzetbe az önkormányzatot.

Képbe helyezték magukat

De haladjunk sorjában! A Márton úti pályáról még a Tarlós-korszakban született megállapodás a felek között. A lapunk birtokába került dokumentum szerint a fővárosnak kellett volna gondoskodnia a fejlesztés előkészítéséről, majd ezt követően az MLSZ menedzselte volna a tényleges munkálatokat (beleértve a kivitelező kiválasztását), a telep használati jogát 15 évre megkapta volna - az MLSZ által kiválasztott - három utánpótlás nevelő műhely. Az üzemeltetés is a klubok dolga lett volna, a továbbhasznosítás lehetőségével és az abból származó bevétellel együtt, végül a futamidő végén a telep használati joga az önkormányzatra szállt volna (a tulajdoni viszonyokban nem állt volna be változás), de a fővárosi önkormányzatnak 15 évig semmilyen használati joga és lehetősége nem lett volna a saját területével kapcsolatban.

Ez a cikk az Mfor és a Privátbankár Prémium tartalma, csak a lap előfizetői olvashatják teljes terjedelmében.
Email-címe megadása után választhat előfizetői csomagjaink közül.

Előfizetői csomagjainkról, az előfizetésről részletesen itt olvashat

Regisztráció

Jelszó visszaállítás

E-mailen elküldtük a jelszó visszaállításához szükséges információkat. Kérjük, ellenőrizze postafiókját!Még nem regisztrált? Regisztráció itt

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.