Klasszis Klub online találkozó

Módosult a program!

Május 13. 15:30

Vendég: Dávid Ferenc, a VOSZ volt főtitkára

Legyen előfizetőnk, és regisztrálhat rendezvényünkre!

Előfizetés		
	
mfor.hu

A fővárosi fejlesztésekre félretett pénzből költ a kormány a sportközpontokra. Részletek a friss Magyar Közlönyből.

A koronavírus-járvánnyal és a költségvetési források átirányításával kapcsolatos rendeletek jelentek meg a legutóbbi Magyar Közlönyben. Mostantól a Magyarországon élő külföldiek, továbbá a TAJ-számmal nem rendelkező külföldön élő és külhoni magyar állampolgárok is tudnak regisztrálni az oltásra az erre szolgáló felületen. A kormany.hu tájékoztatása szerint az oltást a Magyarországon élő külföldiekkel kezdik, a külföldön élő magyarok oltására csak később kerülhet sor. Az itt élő külföldiek oltása május második felében kezdődhet, amelynek részleteiről később ad tájékoztatást a kormány.

A fővárosra most nem jut pénzA fővárosra most nem jut pénz

Szintén innen derül ki, hogy a TAJ-számmal nem rendelkező Magyarországon élő külföldieknek a regisztráció során szükséges megadniuk a nevet, az életkort, az e-mail címet, a telefonszámot és az értesítési címét. Valamint tartózkodási engedéllyel rendelkező személyek esetében a tartózkodási engedély számát, vagy személyazonosító számát, továbbá az útlevél, vagy személyazonosító igazolvány okmányazonosítóját.

A TAJ-számmal nem rendelkező külföldön élő és külhoni magyar állampolgárok a regisztráció során kötelesek megadni a név, életkor, e-mail cím, és telefonszám mellett a személyazonosító számukat vagy magyar útlevelük okmányazonosítóját, a személyazonosító igazolvány okmányazonosítóját, a védettségi igazolvány kívánt kézbesítési címét.

Szintén ebben a rendeletben egyszerűsítik a védettségi igazolvány kiállításának a rendjét, mellyel a jogosultság halmozódására (oltás és fertőzésből való felgyógyulás) visszavezethető kártyaigényeket szűkítik, kimondva, hogy mely esetekben nem kell új igazolványt kiállítani, ha az érintett már rendelkezik érvényes védettségi igazolvánnyal.

Arra az egyre gyakoribb helyzetre is reagált a kormány, amikor késik a védettségi igazolvány postázása. Ilyen esetben sokan újabb igazolványért folyamodnak a kormányhivatalhoz. Most egy olyan rendelkezés született, mely szerint "az érintett a hatósághoz benyújtott kérelmében díjmentesen kérheti a védettségi igazolvány kiállítását, ha a kérelmező a védettségi igazolványt (meghatározott esetekben) a kiállítást követő 30 napon belül nem kapta kézhez. A kérelmező részére ebben az esetben akkor is új igazolványt kell kiállítani, ha a részére korábban került kiállításra védettségi igazolvány, de az érintett jelzésére vélelmezhető, hogy az nem került kézbesítésre". Az egyik ilyen eset, amikor a hatóságnak 2021. március 1. napját követően a kérelem benyújtását követő 8 napon belül kellene kiállítani az igazolványt, de ez nem történik meg határidőre.

A közlönyben megjelent kormányhatározat pedig mintegy 22,5 milliárd forintot csoportosít át a költségvetésen belül, egyebek mellett kiemelt sportegyesületek támogatására (200 millió forint), a Petőfi Irodalmi Múzeumra (93 millió), Kiemelt Nemzetközi Sportesemény Stratégia és sportesemény pályázatok, valamint kiemelt hazai rendezésű sportesemények támogatására (2,95 milliárd), a Nemzeti Sportközpontokra (1,74 milliárd). Az intézkedések egyik forrása a Gazdaságvédelmi Alapon belül a fővárosi fejlesztésekre félretett keretből kiemelt 1,74 milliárd forint - ami fillérre megegyezik a sportközpontokra átirányított összeggel.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.