<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Orbán Ráhel bababoltja pár héttel ezelőtt reklámügyügynökségi feladatokkal bővítette eddig alapvetően a ruházati kiskereskedelemmel összefüggő tevékenységi körét.

Már idén márciusban is bővült az Odu Store tevékenységi köre, akkor az italszolgáltatást vették fel, amire azért volt szükség, mert a Hegyvidék bevásárlóközpontban működő boltban egy kávézót is kialakítottak - írja a hvg360.

A reklámszakma közismerten otthonos terep Orbán Viktor lányának, aki a turizmus-marketing területen képezte magát, hazai és külföldi iskolákban pallérozódva.

Majd kiderül, miért volt erre szükség. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Majd kiderül, miért volt erre szükség. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A miniszterelnök lányának nagy befolyása van a turisztikai világra, jelen van az ágazati koncepciók készítése során, erős kapcsolati háló veszi körül. Közvetlen baráti körének egyik tagja, Bata-Jakab Zsófia lett a Magyar Turisztikai Ügynökség egyik vezérigazgató-helyettese lett májuban. 

Orbán Ráhel 2021 júniusában alapította meg az Odu Store Kft.-t, mellyel babaholmik árusításával foglalkozik. A cég  tavalyi, töredék üzleti éve után leadott mérlege szerint az Odu Store online kereskedelmi tevékenységnek köszönhetően 233 ezer forint bevételre tett szert, amivel szemben majdnem 2 millió forint anyagjellegű ráfordítás keletkezett. Személyi jellegű ráfordítás nem volt, mivel a cégnek nincs alkalmazottja. 

Végeredményben az első hónapok 1,7 millió forintos veszteséget eredményeztek. A cégnek 35,6 millió forintos tartozása volt, ebből 8,6 millió forint a szállítókkal szemben keletkezett, 27 millió forint kölcsön címén került a könyvekbe, az azonban, hogy ki a hitelező, nem derült ki a kiegészítő mellékletből.