<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Az Európai Unió polgárai határozottan támogatják a szegénység csökkenésére irányuló nemzetközi együttműködést, az EU fejlesztési politikája továbbra is az egyik legpozitívabban megítélt uniós szakpolitika - derült ki az Európai Bizottság által hétfőn közzétett Eurobarométer-felmérésből.

A 2022 februárjában és márciusában készült közvélemény-kutatás válaszadóinak 80 százaléka szerint az uniós partnerországokban tapasztalható szegénység elleni küzdelemnek kellene az EU egyik fő prioritásának lennie. Szintén széles körű - 89 százalékos - a támogatottsága annak, hogy az unió lépjen fel a partnerországokban az éghajlatváltozás ellen.

Az egészségügy, az oktatás és a megfelelő ivóvíz is fontos terület a megkérdezettek szerint. Fotó: PixabayAz egészségügy, az oktatás és a megfelelő ivóvíz is fontos terület a megkérdezettek szerint. Fotó: Pixabay

A felmérés szerint az európai polgárok mintegy 40 százaléka a partnerországok egészségügyének, oktatásának és vízellátásának javítását tartja a legfőbb kihívásoknak a nemzetközi fejlesztéspolitika terén, a megkérdezettek egynegyede viszont a gazdasági növekedést és a foglalkoztatás kiterjesztését.

A válaszadók 24 százaléka a demokráciát és az emberi jogokat, 23 százaléka pedig az élelmezésbiztonságot és a mezőgazdaságot említette az unión kívüli országokat célzó fejlesztéspolitika fontos területeként.

Tízből kilenc válaszadó továbbá úgy véli, hogy az uniós nemzetközi fejlesztési tevékenységnek leginkább azt kell megcéloznia, hogy az oktatás mindenki számára elérhető legyen, valamint a válaszadók mintegy 80 százaléka szerint az EU-nak támogatnia kell a partnerországokat a digitális átállásban.

(MTI) 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.