<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Fontos dolgokról beszélt a magyar miniszter az uniós felsővezetővel.

Palkovics László technológiai és ipari miniszter az uniós Környezetvédelmi Bizottság (ENVI) ülése után az Európai Bizottság alelnökével is egyeztetett - tette közzé a tárca a közösségi oldalán.

A Technológiai és Ipari Minisztérium Facebook-oldalán megjelent tájékoztatás szerint Palkovics László arra hívta fel Frans Timmermans figyelmét, hogy Magyarország számára kulcsfontosságú energetikai rendszerének további fejlesztése, zöldebbé és klímabarátabbá tétele. A 2030-as és 2050-es klímacélok teljesítése mellett a korszerűsítések hozzájárulnak Magyarország energia-autonómiájának eléréséhez is.

A találkozón kép is készült. Fotó: Technológiai és Ipari MinisztériumA találkozón kép is készült. Fotó: Technológiai és Ipari Minisztérium

Palkovics László leszögezte, hogy az Európai Unió részvétele azért is indokolt a beruházások finanszírozásában, mert azok nemcsak magyar érdekeket, hanem a kontinens energia-függetlenedési problémáinak kezelését is szolgálják.

A miniszter hozzátette, Magyarország olyan beszerzéseket tervez, amelyek környezetbarátabbá tehetik a gazdaságot, megoldást kínálnak az energiatárolásra - tájékoztatott a TIM.

(MTI)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.