2019. március 26. 08:10
mfor.hu

Az előző évekből származó tartozások rendezésére is felhívják a figyelmet.

A hatályos jogszabályok szerint minden év március 31-ig kell megfizetniük a vállalkozásoknak a kamarai hozzájárulást. Erre már csak néhány napjuk maradt a kötelezettségüket eddig nem teljesítő vállalkozásoknak.

Érdemes időben utalni Érdemes időben utalni

Ezekben a napokban is érkeznek a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarától a tájékoztató elektronikus levelek, melyekben a teendőkre hívják fel a figyelmet. Az érintetteknek 5000 forintot kell befizetniük a megadott számlaszámra. Fontos, hogy a vállalkozó minden egyes vállalkozása, tulajdonában lévő társasága köteles megfizetni a hozzájárulást. A befizetést készpénzben, illetve sárga csekken is lehet intézni a kamara honlapja szerint.

A tájékoztató levél az esedékes összegek mellett az esetleges elmaradásokra is felhívja a figyelmet. Akinek tehát az előző évekből elmaradása van, arról is tájékoztatást kap. Mivel a meg nem fizetett kamarai hozzájárulás adók módjára behajtandó köztartozásnak minősül, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) jogosult behajtani az elmaradt összeget.

A BKIK tájékoztatása szerint amennyiben a vállalkozó a levélben közölt fizetési kötelezettségének a megjelölt határidőig nem tesz eleget, úgy a törvényi kötelezettség elmulasztása miatt a kamara végrehajtást kezdeményez a NAV-nál. A behajtás során felmerülő többletköltségek (így például a végrehajtás költségátalány 5 000 forintja, a végrehajtási költségek, egyebek) szintén az adóst terhelik.

10 millió forint az álomotthonhoz

Lakásvásárlás előtt állsz és a legkedvezőbb kölcsönt keresed? Lakáshitel kalkulátorunk segít dönteni! 20 éves futamidővel 10 millió forintos hitelt az alábbi konstrukcióval vehetsz fel, ha fontos a törlesztőrészlet nagysága: az egyik legkedvezőbb ajánlatot jelenleg a K&H Bank üzleti feltételű lakáshitele nyújtja 53 430 forintos induló törlesztőrészlettel és 2,79 százalékos induló THM-mel. Ezt a CIB Bank lakáskölcsöne követi 2,81 százalékos THM-mel és 54 305 forintos törlesztőrészlettel, utána pedig az Erste Bank lakáscélú hitele 54 712 forintos törlesztőrészlettel és 2,89 százalékos THM-mel. Szintén kedvező a Raiffeisen Bank lakáshitel ajánlata: 57 024 forintos induló törlesztőrészlet és 3,36 százalékos kezdő THM-mel kínálja a bank a kölcsönt. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!