<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!			
		
mfor.hu

Az előző évekből származó tartozások rendezésére is felhívják a figyelmet.

A hatályos jogszabályok szerint minden év március 31-ig kell megfizetniük a vállalkozásoknak a kamarai hozzájárulást. Erre már csak néhány napjuk maradt a kötelezettségüket eddig nem teljesítő vállalkozásoknak.

Érdemes időben utalniÉrdemes időben utalni

Ezekben a napokban is érkeznek a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarától a tájékoztató elektronikus levelek, melyekben a teendőkre hívják fel a figyelmet. Az érintetteknek 5000 forintot kell befizetniük a megadott számlaszámra. Fontos, hogy a vállalkozó minden egyes vállalkozása, tulajdonában lévő társasága köteles megfizetni a hozzájárulást. A befizetést készpénzben, illetve sárga csekken is lehet intézni a kamara honlapja szerint.

A tájékoztató levél az esedékes összegek mellett az esetleges elmaradásokra is felhívja a figyelmet. Akinek tehát az előző évekből elmaradása van, arról is tájékoztatást kap. Mivel a meg nem fizetett kamarai hozzájárulás adók módjára behajtandó köztartozásnak minősül, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) jogosult behajtani az elmaradt összeget.

A BKIK tájékoztatása szerint amennyiben a vállalkozó a levélben közölt fizetési kötelezettségének a megjelölt határidőig nem tesz eleget, úgy a törvényi kötelezettség elmulasztása miatt a kamara végrehajtást kezdeményez a NAV-nál. A behajtás során felmerülő többletköltségek (így például a végrehajtás költségátalány 5 000 forintja, a végrehajtási költségek, egyebek) szintén az adóst terhelik.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.