Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

Az előző évekből származó tartozások rendezésére is felhívják a figyelmet.

A hatályos jogszabályok szerint minden év március 31-ig kell megfizetniük a vállalkozásoknak a kamarai hozzájárulást. Erre már csak néhány napjuk maradt a kötelezettségüket eddig nem teljesítő vállalkozásoknak.

Érdemes időben utalniÉrdemes időben utalni

Ezekben a napokban is érkeznek a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarától a tájékoztató elektronikus levelek, melyekben a teendőkre hívják fel a figyelmet. Az érintetteknek 5000 forintot kell befizetniük a megadott számlaszámra. Fontos, hogy a vállalkozó minden egyes vállalkozása, tulajdonában lévő társasága köteles megfizetni a hozzájárulást. A befizetést készpénzben, illetve sárga csekken is lehet intézni a kamara honlapja szerint.

A tájékoztató levél az esedékes összegek mellett az esetleges elmaradásokra is felhívja a figyelmet. Akinek tehát az előző évekből elmaradása van, arról is tájékoztatást kap. Mivel a meg nem fizetett kamarai hozzájárulás adók módjára behajtandó köztartozásnak minősül, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) jogosult behajtani az elmaradt összeget.

A BKIK tájékoztatása szerint amennyiben a vállalkozó a levélben közölt fizetési kötelezettségének a megjelölt határidőig nem tesz eleget, úgy a törvényi kötelezettség elmulasztása miatt a kamara végrehajtást kezdeményez a NAV-nál. A behajtás során felmerülő többletköltségek (így például a végrehajtás költségátalány 5 000 forintja, a végrehajtási költségek, egyebek) szintén az adóst terhelik.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.