2018. május 15. 07:00
mfor.hu

Hivatalosan akkor alakul meg a kormány.

Az Országgyűlés honlapjára kikerült a május 18-i ülés napirendje. A Pünkösd előtti utolsó ülésen az ország szempontjából fontos aktusra kerül sor: a miniszteri eskütételekre.

Esküt tesznek Orbán miniszterei Esküt tesznek Orbán miniszterei

Ezt megelőzően azonban még egy képviselői mandátumigazolásra kerül sor, a Jobbik színeiben politizáló Potocskáné Kőrösi Anitára vár a feladat, hogy képviselőtársait követve letegye a képviselői esküt. A parlamenti munkáját csak ezután kezdheti meg.

A második napirendi pontnak is része az eskütétel, de ekkor már a negyedik Orbán-kormány miniszerei tesznek esküt az Alapokmányra. Ezzel hivatalosan is megalakul az új kormány.

Ami a részleteket illeti, először a köztársasági elnök, Áder János átiratának ismertetésére kerül sor a miniszterek kinevezéséről. Majd a miniszterelnök, Orbán Viktor szólal fel, bemutatja kormánya tagjait, s ezt követően esküdnek a miniszterek. Az ülést a Himnusz zárja.

Aki esetleg parázs vitára számít, csalódni fog, a képviselőcsoportok megállapodása alapján ugyanis a kormány megalakulásáig sem napirend előtti, sem napirend utáni felszólalásokra nem kerül sor.

Ahogy azt lapunk elsőként megírta, a parlament májusi, júniusi ülésszakán két törvénycsomag vitájára kerül sor, a Stop Sorosról és a 2019-es költségvetésről szóló javaslatról szavaznak majd a képviselők.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.