4p
A tartalomból: NER-nek való vidék – Viszlát, hungarocell kajásdoboz! – Mi lesz az eladósodottakkal a moratórium után? – Hatalmas pénzbumerángot dobott el a magyar űrprogram


			
		
		


		
		

Nem csökkentek a megbízások, ezért Pintér Sándor volt államtitkárának cége és a belügyminiszter korábbi társasága is remekül szerepelt 2020-ban. 

Nem ütötte meg a korona-válság Tasnádi László, volt III/II-es operatív tiszt, Pintér Sándor belügyminiszter egykori rendészeti államtitkárának BLK Corporation Kft. nevű cégét. Ez abból látszik, hogy a társaság összesen 888 millió forint osztalékot fizet a tulajdonosok részére, az üzletrészek arányában - derül ki a BLK 2020-as beszámolójából. A tulajdonosok pedig Tasnádi László, valamint a Védelem Csoport Kft., amely szintén a volt államtitkár érdekeltsége.

Képünk illusztráció - forrás: DepositphotosKépünk illusztráció - forrás: Depositphotos

A biztonsági piacról ismert BLK-nak nem volt saját bevétele, de 427 millió forintos nyeresége igen, ezt egészítette ki Tasnádi László 461 millió forinttal az eredménytartalékból, így jött ki végül a 888 millió forintos osztalék. A BLK számos cég tulajdonosa, főleg az ESG Holding Zrt. termeli a pénzt számára. Az mfor.hu is megírta, hogy igazi piacgazdasághoz méltó, kiélezett verseny folyt azért tavaly ősszel, hogy ki őrizze és védje a következő két évben az állami vagyont. Végül a papírforma érvényesült, hiszen az állami KIVING Ingatlangazdálkodó és Beruházásszervező Kft. által ingatlanok őrzés-védelmi feladatainak ellátására kiírt közbeszerzésen az ESG Holding Zrt., a Novum Guard Kft. (rendre az ESG-vel együtt indul és nyeri a közbeszerzéseket) és a Valton-Sec Zrt. alkotta triászt hirdették ki győztesnek 1,6 milliárd forintos ajánlattal.

De az ESG nem csak az állam, hanam az ellenzéki Budapest vagyonát is őrzi. Szintén lapunk írta meg, hogy a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. által ingatlanok őrzés-védelmi feladatainak ellátására kiírt közbeszerzésen a Fővárosi Önkormányzat cége nyolc ajánlat közül választhatott. Győztesnek pedig végül ők is az ESG Holding Zrt.-t és a Novum Guard Kft.-t hirdették ki tavaly augusztusban 420 millió forintos ajánlattal.

Volt megbízás

Tasnádi László a Civil Biztonsági Zrt. vezérigazgatója is, amely Pintér Sándor belügyminiszter volt cége. Itt sikerült a forgalmat és a profitot is gyarapítani 2020-ban. A bevétel a 2019-es 19,9 milliárd forintról 22,5 milliárd forintra ugrott, a nyereség pedig 1,8 milliárd forintról 2,3 milliárd forintra. Viszont csak 30 millió forint osztalékot vettek ki a cégből. A Civil tulajdonosa most a Prostasia Zrt., amelyben Szabó Péter és Tölgyesi Vilmos duó a részvényes, mindketten Pintér Sándor régi üzletfelei.

A COVID-19 világjárvány nem befolyásolja a Társaság életét: a megbízások nem csökkentek, munkaerő elbocsátás nem történt, likviditási probléma nem merült fel, a CIVIL Zrt-nek hitel felvételre nincs szüksége. Tehát a járványhelyzet a vállalkozásra nincs olyan jelentős vagy számottevő negatív hatással, amely lényegesen befolyásolná vagy lényegesen bizonytalanná tenné a Társaság működésének folytatására vonatkozó képességét

- igazol rá a céges beszámoló arra, hogy a járvány okozta válság nem ütötte meg a Civil Zrt.-t.

A biztonsági piac harmadik nagy szereplőjéről pedig lapunk megírta: az egy évvel korábbinál több mint 12 százalékkal alacsonyabb forgalommal zárta 2020-as évét a Valton-Sec Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt., miután a koronavírus-járvány miatt több mint 1 milliárd forinttal kevesebb bevétele származott rendezvények biztosításából. A Fidesz kedvenc őrző-védő cégének profitja pedig csaknem megfeleződött, ám ez nem akadályozta meg a két tulajdonost – köztük Sarka Kata kisebbségi pakettet birtokló férjét, Bessenyei Istvánt –, hogy a közel 639 millió forintos adózott nyereségből 400 milliót osztalékként felvegyenek. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.