<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
4p

Ha Tasnádi László cége és a Valton közösen indul egy őrzés-védelmi közbeszerzésen, ott nem igen lehet másnak esélye. Nem is volt: 1,6 milliárdos megbízást kaptak.

Megint igazi piacgazdasághoz méltó, kiélezett verseny folyt azért, hogy ki őrizze és védje a következő két évben az állami vagyont. Végül a papírforma érvényesült, hiszen a KIVING Ingatlangazdálkodó és Beruházásszervező Kft. által ingatlanok őrzés-védelmi feladatainak ellátására kiírt közbeszerzésen az ESG Holding Zrt., a Novum Guard Kft. és a Valton-Sec Zrt. alkotta triászt hirdették ki győztesnek 1,6 milliárd forintos ajánlattal - derül ki a Közbeszerzési Értesítőből.

Az ESG tulajdonosa a BLK Corporation Kft. nevű cégen keresztül Tasnádi László, volt III/II-es operatív tiszt, Pintér Sándor belügyminiszter egykori rendészeti államtitkára. Igazán megnyugtató éve volt az ESG-nek és Tasnádi Lászlónak is személyesen 2019-ben. Az ESG nevű cég a 2018-as 200 millió forintos bevételét tavaly megtízszerezte, így megugrották a 2 milliárd forintos forgalmat. Ebből 188 millió forintos profit jött össze, amiből 101 millió forintot ki is fizettek Tasnádi László BLK Corporation Kft. nevű cégének. Ebből a cégből pedig 120 millió forint osztalékot vett ki Pintér Sándor egykori államtitkára.

Az ESG bemutakozása is igazán megnyerő:

Társaságunk magyar magántulajdonban álló cég, mely tapasztalati előnyt jelent számos területen. A gazdasági változásokat szem előtt tartva olyan stratégiát dolgoztunk ki, melynek lényege a személyes kapcsolat és a lehető legerőteljesebb bizalmi pozíció elérése

- szól a rövid ismertető eleje, amely ezek szerint a KIVING Kft.-t is megnyerte. Az állami cég kevésbé ismert, pedig stratégiai fontosságú társaságról van szó. Fő tevékenységét az állami vagyoni körbe tartozó ingatlanok üzemeltetési feladatainak ellátása képezi, de az állami kivett ingatlanok állagmegóvási, kisebb karbantartási feladatai is hozzájuk tartozik. A későbbi esetleges hasznosítás érdekében igyekeznek az átvételi állapotot fenntartani. A bevételük stabil, évről évre 4 milliárd forint körül teljesítenek.

Most 13 objektum őrzését bízták rá az ESG-Novum Guard-Valton hármásra. Korábban már a Novum Guard nevű cégről is írtunk:  2015-ben alakult, de igazán 2019-ben lódult meg a szekere, amikor 1,7 milliárd forintra ugrott a cég forgalma. Rendre az ESG-vel együtt indul és nyeri a közbeszerzéseket, legutóbb a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. őrzés-védelmi tenderét nyerték meg közösen 420 millió forintos ajánlattal.

A Valtont pedig nem nagyon kell már bemutatni. A Fidesz kedvenc őrző-védő cégének jól sikerült 2019:

  • a saját tőke 3,2 milliárdről 3,8 milliárdra nőtt,
  • 7,3-ról 8,9 milliárd forintra nőtt a belföldi értékesítés nettó árbevétele,

a nyereség pedig 1,068 milliárdról 1 milliárd 158 millió forintra emelkedett.

Ebből 400 milliót osztalékként kifizettek, a maradék nyereséget átvezették az eredménytartalékba. Tavaly a kisebb nyereségből vettek föl több pénzt, akkor 450 millió volt a kifizetés. Varga Lajos főtulajdonos cége a Ferihegyi repülőtéren is együtt dolgozik Tasnádi Lászlóval.

Még július 9-én jelentette be az Airport Service Budapest Zrt., hogy június 24-én kézhez kapta a kiterjesztett földi kiszolgálási engedélyét, amely fővállalkozóként is feljogosítja a teljeskörű földi kiszolgálási tevékenységre a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A vállalat korábban Demján Sándor érdekeltségeihez tartozott, a 2020. június 3-án benyújtott éves beszámolója szerint most a B+N Referencia Zrt., a Civil Zrt. és a Valton-Sec Zrt. tulajdonában van. A Civil Zrt. például Pintér Sándor belügyminiszter volt cége, ahol Tasnádi László a vezérigazgató.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.