<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Polt Péter legfőbb ügyész hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekmény ügyében zajló nyomozáshoz kapcsolódóan tett indítványt az Országgyűlés elnökénél Völner Pál országgyűlési képviselő, államtitkár mentelmi jogának felfüggesztésére.

Polt Péter legfőbb ügyész a hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekmény miatt folyamatban lévő nyomozás eredményeként indítványt tett az Országgyűlés elnökénél Völner Pál országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére - olvasható a legfőbb ügyészség közleményében. Völner jelenleg is az Igazságügyi Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti államtitkára, aki 2019 augusztusától a Magyar Bírósági Végrehajtói Karral kapcsolatos feladatokat ellátó miniszteri biztos is egyben.

Polt Péter legfőbb ügyész miniszterhelyettest gyanúsít. Fotó: MTIPolt Péter legfőbb ügyész miniszterhelyettest gyanúsít. Fotó: MTI

A Központi Nyomozó Főügyészség előtt folyamatban lévő nyomozásban megalapozott gyanú merült fel arra, hogy Völner Pál a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől hosszabb időn keresztül, rendszeresen, alkalmanként 2-5 millió forintot kapott.

A legfőbb ügyészség közleménye szerint Völner Pál a gyanú szerint a jogtalan előny ellentételezéseként – felügyeleti, hatósági, igazgatási jogkörével visszaélve – vállalta, hogy konkrét ügyeket intéz, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke kérésének megfelelően. Eszerint Völner Pál cselekménye vezető beosztású hivatalos személy által az előnyért a hivatali helyzetével egyéb módon visszaélve, bűnszövetségben, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette megalapozott gyanúját kelti.

Felfüggeszthetik Völner Pál mentelmi jogát. Fotó: kormány.huFelfüggeszthetik Völner Pál mentelmi jogát. Fotó: kormány.hu

A felmerült bizonyítékok alapján a legfőbb ügyész az Országgyűlés elnökénél indítványozta  Völner Pál országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését. A büntetőeljárás Völner Pál országgyűlési képviselővel szembeni lefolytatására a mentelmi jogának felfüggesztése esetén nyílik lehetőség.

Az ügyben jelenleg összesen tizenkét gyanúsított van – közülük nyolc végrehajtó és egy végrehajtóhelyettes. Közülük hatan letartóztatásban vannak, egy személy pedig bűnügyi felügyelet alatt áll.

Mint arról beszámoltunk, a Központi Nyomozó Főügyészség néhány napja a Bírósági Végrehajtói Kar vezetője, Schadl György és felesége ingatlanainak zár alá vételét kezdeményezte a tulajdoni lapok szerint - tette közzé Facebook-oldalán Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő. 

Hadházy Ákos már kérdezte Polt Péter főügyészt a témában, aki azonban minősített adatokra hivatkozva - alapvetően a büntetőeljárás sikere érdekében - megtagadta a válaszadást.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.