<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Putyin óva intette a finn államfőt országa NATO-csatlakozásától. Utóbbival ellentétben Boris Johnson nem kíván beszélni az orosz elnökkel. Harkiv polgármestere szerint sikerült végleg visszaverniük az oroszokat. Az ukrán katonai hírszerzés vezetője úgy véli, 2022 végén érhet véget a háború.

 • Putyin arra figyelmeztette Sauli Niinistö finn államfőt a szombati telefonbeszélgetésük során, hogy hiba lenne Finnországnak a semlegességét feladva csatlakoznia a NATO-hoz, ez a finn-orosz kapcsolatoknak is károkat okozna - közölte a Kreml.
 • Boris Johnson jelenleg nem látja sok értelmét a Putyinnal való tárgyalásnak. A brit miniszterelnök a Daily Mailnek adott interjújában utalt arra, hogy más nyugati vezetőkkel ellentétben nem készül közvetlen kapcsolatfelvételre az orosz elnökkel.
 • Legutóbb, pénteken Olaf Scholz beszélt több mint egy órát telefonon Putyinnal. Erről a német kancellár egy szombaton megjelent interjúban azt mondta, nem észlel semmilyen változást az orosz elnök hozzáállásábanaz Ukrajna ellen indított háborúhoz, amely szerinte "esztelen" és "az egész világnak árt". 
 • A G7-országok soha nem fogják elismerni az Oroszország által ukrajnai háborúja révén, erővel megváltoztatni akart határokat - helyezte kilátásba az iparilag legfejlettebb hét országot tömörítő csoport a háromnapos németországi találkozóját lezáró, szombati nyilatkozatában.
 • Rigában lebontják az utolsó szovjet győzelmi emlékművet is. A Vörös Hadsereg dicsőségét hirdető, a szovjet korszakból származó és heves viták tárgyát képező monumentális rigai alkotás lebontásáról pénteki ülésén határozott a városi tanács.

Putyin nem kertelt. Fotó: KremlPutyin nem kertelt. Fotó: Kreml

 • Az amerikai szenátus kisebbségi vezetője, Mitch McConnell is csatlakozott a Kijevbe látogató amerikai politikusok egyre bővülő listájához. Volodimir Zelenszkij az Ukrajnának nyújtott kétpárti támogatás erőteljes jeleként üdvözölte McConnell vizitjét.
 • Az orosz csapatok kivonultak Harkiv város területéről - közölte Ihor Terehov, az ukrán település polgármestere. Mint fogalmazott, "a harkivi területvédelem és az ukrán fegyveres erők erőfeszítéseinek köszönhetően az oroszok messze kivonultak a város területéről az orosz határ irányába".
 • A háború 2022 végére véget ér - vetítette előre az ukrán katonai hírszerzés vezetője. Ezt Kijrilo Budanov vezérőrnagy arra alapozza, hogy Moszkva súlyos veszteségeket szenvedett, ezért augusztus közepére fordulatot jósolt.
 • Moszkva nem éri el politikai céljait Ukrajnában - közölte a brit védelmi minisztérium (MoD). Az a tény, hogy Oroszországnak mindössze Herszon városában sikerült egy oroszbarát helyi vezetést kierőszakolnia, "rávilágít arra, hogy Oroszország inváziója során nem sikerült előrehaladást elérnie politikai céljai felé" - áll a hírszerzés legfrissebb jelentésében.
 • Nagyon nehéz tárgyalások folynak a Mariupolból történő evakuálások következő szakaszáról - közölte Zelenszkij. A város utolsó megmaradt ukrán védői az Azovstal acélgyárban húzták meg magukat.
 • (MTI, The Guardian)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.