1p

250 ezer alatt a regisztrált álláskeresők száma.

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium közleményéből kiderül, hogy a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adatai szerint 2023 márciusában 243.833 regisztrált álláskereső volt. Ez a valaha volt legkedvezőbb márciusi adat. A regisztrált álláskeresők száma az eddigi legjobb, egy évvel ezelőtti szinthez képest is több mint 7 ezer fővel csökkent. Az év első három hónapjában összességében még soha nem volt ilyen alacsony a regisztrált álláskeresők létszáma, ezt a minisztérium a kormány sikeres intézkedéseinek számlájára írja.

A közleményben kiemelik azt is, hogy 2010 óta több mint 400 ezerrel csökkent a regisztrált álláskeresők száma Magyarországon. A tavaly decemberben elindított, Vállalkozások Munkaerő Támogatása és a Munkatapasztalat szerzést elősegítő támogatás programokra már 12 ezer álláskereső foglalkoztatására érkezett be kérelem, mintegy 12 milliárd forint értékben. A programokban való részvétel érdemben segíti elő a munkát keresők mielőbbi elhelyezkedését, segítségükkel mintegy 9 ezren már sikeresen elhelyezkedtek - zárul a minisztérium közleménye.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!