<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

250 ezer alatt a regisztrált álláskeresők száma.

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium közleményéből kiderül, hogy a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adatai szerint 2023 márciusában 243.833 regisztrált álláskereső volt. Ez a valaha volt legkedvezőbb márciusi adat. A regisztrált álláskeresők száma az eddigi legjobb, egy évvel ezelőtti szinthez képest is több mint 7 ezer fővel csökkent. Az év első három hónapjában összességében még soha nem volt ilyen alacsony a regisztrált álláskeresők létszáma, ezt a minisztérium a kormány sikeres intézkedéseinek számlájára írja.

A közleményben kiemelik azt is, hogy 2010 óta több mint 400 ezerrel csökkent a regisztrált álláskeresők száma Magyarországon. A tavaly decemberben elindított, Vállalkozások Munkaerő Támogatása és a Munkatapasztalat szerzést elősegítő támogatás programokra már 12 ezer álláskereső foglalkoztatására érkezett be kérelem, mintegy 12 milliárd forint értékben. A programokban való részvétel érdemben segíti elő a munkát keresők mielőbbi elhelyezkedését, segítségükkel mintegy 9 ezren már sikeresen elhelyezkedtek - zárul a minisztérium közleménye.