<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Kisebb sikereket értek el az agresszorok, hiszen az orosz hadsereg néhány települést elfoglalt a kelet-ukrajnai régióban. Közben Volodimir Zelenszkij azt hangoztatja, hogy Moszkva célja az ukrán ipar központjának, a Donbász régiónak az elpusztítása. Megszólalt Soros György is a háború kapcsán. Ezek a háború legfrissebb történései.

 • Elpusztítanák a Donbasz régiót
  Volodimir Zelenszkij arra figyelmeztetett, hogy Moszkva a keleti régióban folyó heves harcok közepette az ipari Donbász régió elpusztítására törekszik. Az ukrán elnök keddi éjszakai beszédében kijelentette, hogy „a donbászi helyzet rendkívül nehéz. Az orosz hadsereg minden fennmaradó ereje most erre a régióra összpontosul”.

 • A teljes luhanszki régió orosz kézre kerülhet
  Pavlo Kirilenko régió kormányzója szerint az orosz erők három donyecki város felett vették át az irányítást, köztük Szvitlodarszk felett, és a kulcsfontosságú várost, Sziverodonyesztszket három oldalról körülvették.
  Ukrajna keleti luhanszki régiójának kormányzója szerint a helyzet az orosz csapatok előrenyomulásával „csak rosszabbodik”. „Minden nappal, sőt minden órával egyre rosszabb” – mondta Szergij Gaidai. "Egyszerűen eltüntetik Sziverodonyesztszket a föld színéről."
 • Nem csak fogoly-, hanem áldozatcsere is lehet
  Ukrajna összegyűjti a korábban megszállt városokban talált halott orosz katonák holttesteit annak reményében, hogy hadifoglyokra vagy ukrán holttestekre cserélhetik. Harkivban 60 holttestet emeltek ki, és egy hűtött vasúti kocsiba raktak egymásra – írja a Reuters.
 • Újabb háborús bűncselekmény miatt indul nyomozás
  Az ukrán ügyészség háborús bűnök miatt indított nyomozást a harkovi Gorkij parkban történtek miatt. A parkot ugyanis a három hónapos háború alatt mintegy 50 lövedék talált el. „Háborús bűnnek minősül a polgári célpontok, a polgári infrastruktúra támadása, a civilek megölése és a kulturális örökség elpusztítása. Hiba előfordulhat egyszer vagy kétszer, de 56 találat érte a parkot. Ez nem baleset. Az oroszok szándékosan lőtték a parkot” – mondta Roman Petrenko ukrán ügyész.
 • Nem engednének egy talpalatnyi földet sem az ukránok
  Egy új felmérés szerint az ukránok 82 százaléka gondolja úgy, hogy országának semmilyen körülmények között sem szabad aláírnia egyetlen területét sem az Oroszországgal kötött békemegállapodás részeként.
 • A NATO-csatlakozásról egyeztetnek a törökök a svédekkel és a finnekkel
  Török tisztviselők szerdán találkoznak svéd és finn delegációval Ankarában, hogy megvitassák a két északi ország NATO-csatlakozását. Pekka Haavisto, Finnország külügyminisztere azt mondta, országa és Svédország is delegációt küld a török fővárosba, hogy megpróbálják feloldani a katonai szövetséghez való csatlakozási kérelmeikkel szembeni ellenállásukat.
 • Megszólalt Soros György
  Ukrajna orosz inváziója a „harmadik világháború kezdetével” fenyeget, amely a civilizáció végét jelentheti – figyelmeztetett Soros György, a veterán filantróp és egykori pénzember a davosi Világgazdasági Fórumon. A 91 éves magyar származású üzletember szerint az autokratikus rezsimek felemelkedésben vannak, és megpróbálják legyőzni a nyitott társadalmakat.
  (Forrás: Guardian)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.