1p

Rekordokat döntögetnek Balásy Gyula cégbirodalmának vállalkozásai, a tavalyi évből származó profit bárkit a leggazdagabb magyarok közé repítene.

Múlt hét pénteken, illetve most hétfőn tették közzé a 2023-as éves beszámolóját a kormányzati óriásplakátok és reklámok kivitelezőjének tekinthető Balásy Gyula cégei. A New Land Media Kft. éves bevétele nagyon kicsit, „mindössze” 227 millió forinttal csökkenve 78,6 milliárd forintot tett ki, profitja viszont több mint 9,5 milliárd forint lett.

A propagandaplakátok másik fő cége, a Lounge Design Kft. mind forgalmát, mind profitját tekintve rekordot döntött: bevétele kis híján elérte a 21 milliárd forintot, adózott eredménye pedig 4 milliárd forintra rúgott.

A 24.hu előbbi céggel kapcsolatban azt írja, Balásy arról döntött, a nyereségből 9,5 milliárd forintot vesz ki, míg a Lounge Design Kft.-vel, valamint a rendezvényszervező Lounge Event Kft.-vel kapcsolatban arról számol be, 4, illetve 8,1 milliárd forint osztalék üti a tulajdonos markát.

A brüsszeli szankciók nem tették tönkre őket, sőt!
A brüsszeli szankciók nem tették tönkre őket, sőt!
Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

A lap megjegyzi, a három cégből felvett összesen 21,6 milliárd forinttal bárki rögtön bekerülhetne a száz leggazdagabb magyar közé.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!