2p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén -
nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2023 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

A testület úgy véli, túl enyhe a volt elnökre kiszabott büntetés.

Pak Gun Hje volt dél-koreai elnök nem fellebbez az ügyében született elmarasztaló ítélet és a rá kiszabott 24 éves börtönbüntetés ellen, de az ügyészség igen - közölték hétfőn igazságügyi tisztségviselők. Az ügyészség ugyanis úgy véli, hogy az első fokú tárgyaláson felmentették a volt elnököt olyan vádak alól, melyeket igenis elkövetett.

Pak Gun Hje (MTI/EPA)
Pak Gun Hje (MTI/EPA)


A tájékoztatás szerint Pak Gun Hje értesítette a szöuli központi körzeti bíróságot, hogy nem fog élni a fellebbezés lehetőségével. A lépés a Yonhap dél-koreai hírügynökség szerint világossá teszi, hogy a volt államfő - akárcsak az első fokú eljárást - a fellebbviteli tárgyalást is bojkottálni fogja. Pak szerint ugyanis az ellene folyó eljárás nem tisztességes.

Első fokon 16 vádpontban, köztük vesztegetésben, kényszerítésben, hatalommal való visszaélésben találták bűnösnek Pak Gun Hjet, és 24 év börtönt és 4 milliárd von (mintegy 4 milliárd forint) büntetést szabtak ki rá.

Pak Gun Hjet azért távolította el hivatalából a szöuli parlament, mert kiderült, hogy az elnök személyes barátja, Csoj Szun Szil kormányzati és személyi döntésekbe is beleszólt, holott semmilyen hivatalos tisztsége nem volt. Fény derült arra is, hogy Pak kormánya hatalmas összegeket sajtolt ki dél-koreai nagyvállalatoktól, és a pénzek olyan alapítványoknál kötöttek ki, amelyeket Csoj irányított.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!