Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
Baka F. Zoltán Baka F. Zoltán

Már nem szerepel a címzetes egyetemi tanárok között a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen.

Lapunk írta meg elsőként, hogy a brüsszeli orgián megbukott fideszes parlamenti képviselő, Szájer József számos címétől volt kénytelen megválni, de a címzetes egyetemi tanári kinevezése a botrány kitörése után is megmaradt a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen (NKE).

Szájer József (MTI/Balogh Zoltán)Szájer József (MTI/Balogh Zoltán)

Az ATV megkeresésére ezt azzal indokolták cikkünk megjelenése után, hogy a címzetes egyetemi tanári cím odaítéléséről döntő egyetemi szenátus a járványhelyzetre tekintettel csak online üléseket tart, márpedig "személyi kérdésekben ilyenkor nem hozhatnak döntést, így a legközelebbi ülés napirendjére sem kerülhet a kérdés".

Ennek megfelelően Szájer neve egészen mostanáig szerepelt az intézmény címzetes egyetemi tanárai között, mások mellett Navracsics Tibor volt uniós biztos, Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő, Vukovich Gabriella, a Központi Statisztikai Hivatal elnöke és Szemerkényi Réka volt washingtoni magyar nagykövet társaságában. 

A friss listán azonban már nem találjuk a nevét. Vagyis ezek alapján Szájer már nem címzetes egyetemi tanára az NKE-nek. Ami azt is jelenti egyben, hogy a szenátus mégis vissza tudta vonni a kinevezését, bár a járványhelyzet még tart, ezért kérdéses, hogy milyen formában került sor arra a testületi ülésre, ahol ez a döntés megszületett. A személyi döntés elhalasztását ugyanis azzal indokolta a szenátus - mint jeleztük fentebb -, hogy online ülésen nem hozhatnak ilyen kérdésekben határozatot.

Az egyetem honlapján elérhető a szenátus januári ülésének napirendje, a listában azonban nem leltünk  fel olyan napirendi pontot, amit Szájerrel lehetne összefüggésbe hozni. Több előterjesztés került a testület elé a rektorhelyettesi pályázatokkal összefüggésben, továbbá tanterv módosításokról, illetve tanterv elfogadásáról (mint a Rendészeti Kar rendészeti alapképzési szak bevándorlás szakirány esetében), de címzetes egyetemi tanári kinevezés visszavonásáról nem láttunk napirendi pontot.

Ez a cikk az Mfor és a Privátbankár Prémium tartalma, csak a lap előfizetői olvashatják teljes terjedelmében.

Prémium tartalmainkhoz a következő lépések után férhet hozzá:

  1. Regisztráljon (adja meg emailcímét és jelszavát)
  2. Válasszon előfizetői csomagjaink közül
  3. Fizessen bankkártyájával

+1 Amennyiben megújuló havi csomagjaink közül választ, az első hónap csak 390 forint mindkét csomag esetében!

Előfizetői csomagjainkról, az előfizetésről részletesen itt olvashat

Regisztráció

Jelszó visszaállítás / jelszócsere

E-mailen elküldtük a jelszó visszaállításához szükséges információkat. Kérjük, ellenőrizze postafiókját!Még nem regisztrált? Regisztráció itt

Előfizetői csomagjainkról, az előfizetésről részletesen itt olvashat

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.