<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén - nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2022 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Ez történt az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan a mai napon.

Moszkva és Kijev ismét egymást vádolta a zaporizzsjai atomerőmű lövetésével.

Az orosz Interfax hírügynökség szerint az ukrán erők vasárnapra virradóra rakétát lőttek ki a nukleáris létesítmény területére. Az ukrajnai atomerőműveket működtető Enerhoatom állami vállalat ugyanakkor az orosz erőket vádolta, hogy az ellenőrzésük alá került atomerőműre saját maguk lőttek.

A támadás során egy kiégett fűtőcsövek tárolására szolgáló raktárt ért találat, valamint radioaktivitás mérésére szolgáló szenzorok sérültek meg. Az Enerhoatom szerint a támadás előtt a megszálló orosz csapatok több száz tagja húzódott bunkerekbe.

A felek legutóbb pénteken vetették egymás szemére a zaporizzsjai atomerőmű lövetését, adta hírül az MTI.

- A komoly figyelmeztetések ellenére lőtték vasárnapra virradóra ismét a zaporizzsjai atomerőművet, írta a Süddeutsche Zeitung.

A német lap is kiemeli, hogy Moszkva és Kijev egymást vádolja a támadással. Az egymásnak ellentmondó állításokat egyelőre nem lehet független forrásból ellenőrizni, teszik hozzá. 

-Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az orosz nukleáris ipar elleni szankciókra szólított fel a történtek után, írta a Politico.   

- Rafael Grossi, a Nemzetközi Atomenergiai-ügynökség főigazgatója szombaton ismét aggodalmát fejezte ki egy nukleáris katasztrófa valós veszélye miatt, amely nemcsak Ukrajnában, de annak határain túl is  közegészségügyi és környezetvédelmi fenyegetést jelentene.

-  Az ukrán vezérkar szerint az ukrán haderő egyre nagyobb nyomás alatt áll Donyeck keleti részén, eddig azonban visszaverték az orosz csapatok minden előretörését Szlovjanszk, Bahmut és Avdijivka városok irányába. Az orosz alakulatok és szövetségeseik a donyecki térség 60 százalékát vonták ellenőrzésük alá. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök ennek tükrében újabb nyugati fegyvereket kért.

- Négy, egyebek között gabonával megrakott hajó hagyta el a Fekete-tenger parti Odessza és a szomszédos Csornomorszk kikötőjét ukrán közlések szerint.

A Kínába, Törökországba és Olaszországba tartó hajók összesen csaknem 170 ezer tonnányi gabonával és napraforgóolajjal indultak útnak. Pénteken három, gabonát és kukoricát szállító hajó indult el a két kikötőből.

Ferenc pápa a remény jelének nevezte a hajók elindulását az ukrajnai kikötőkből a Szent Péter téren mondott beszédében vasárnap.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.