3p

Nyugdíjszerviz Dr. Farkas Andrással és Karácsony Mihállyal. Magyarország első szolgáltató podcastja, ahol minden érintett választ kaphat kérdéseire. Egy műsor, amelynek témái előbb-utóbb minden családban előkerülnek.

Hazánk lakosságának 20,8 százaléka, körülbelül 1,9 millió fő tartozik a 65 év felettiek korosztályába. Közülük 1,3 millióan valamilyen korlátozottsággal élnek és segítségre, ellátásra, valamint gyakori orvosi kezelésekre szorulnak. Házi segítségnyújtást mindössze 7 százalék kap, idősek otthonában 3 százalék él, ők ott kapnak szakellátást. A fennmaradó 90 százalék, összesen 1,1 millió időskorú önmagára vagy jobb esetben a családjára van utalva. 2022-ben minden hatodik magyar nyugdíjasnak okozott problémát a mindennapokban rossz egészségi állapota, arányuk 2023-ra már majdnem 20 százalékra nőtt – ami részben azzal magyarázható, hogy egyre magasabbak a gyógyszerköltségek. A nyugdíjasok 16,9 százalékának hónapról hónapra anyagi gondjai vannak, és 37,7 százalékuk épphogy csak kijön a jövedelméből, félretenni már nem tud. Csupán 15,8 százalék jön ki gond nélkül a bevételeiből és tud képezni emellett tartalékot is.

Újra jön a Nyugdíjszerviz!
Újra jön a Nyugdíjszerviz!

Újra jelentkezik a Nyugdíjszerviz! A téma legjobb szakértőivel Önök is beszélgethetnek telefonon és írásban. Dr. Farkas András nyugdíjszakértő és Karácsony Mihály, a nyugdíjas parlament elnöke október 16-án hétfőn 15 óra 30 perctől élőben válaszol.

Előzetesen telefonon és írásban is eljuttathatják kérdéseiket, véleményüket a 06 30 940 1772-es telefonszámon vagy az [email protected] e-mail címen.

A rendezvény ingyenes, regisztrálni itt lehet >>>

Tervezett további témák:

 • Megfelel-e a kormány 3,1 százalékos novemberi tervezett nyugdíjemelése a várható inflációnak?
   
 • Orbán Viktor szerint novemberben közel félhavi nyugdíj-kiegészítést kapnak a szépkorúak. Ez igaz?
   
 • A Magyar Közlöny 2023. évi 143. számában megjelent a kormány, a nyugellátások és egyes más ellátások 2023. november havi kiegészítő emeléséről szóló rendelete. E szerint a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló törvény alapján 2023. november 1-jétől – 2023. január 1-jei visszamenőleges hatállyal – 3,1 százalékkal emelkednek az ellátások, többi közt az öregségi nyugdíj, az özvegyi nyugdíj, a szülői nyugdíj, az árvaellátás, a baleseti hozzátartozói nyugellátás stb. Összesen 28 fajta nyugdíj emelkedik a rendelet szerint. Miért szükséges ezeket felsorolni, illetve azért van szükség a felsorolásra, mert lehet olyan nyugellátás, amely nem nő?
   
 • A nyugdíjak átlaga korábban az átlagbérek 75 százalékát elérte. Nem volt ez olyan régen 2009-ben. Aztán 2014-től zuhanórepülés kezdődött. Mára ez az arány visszaesett 52-53 százalékra. Mi lenne az ideális arány és mi a visszaesés oka?
   
 • A munkabérek és a nyugdíjak közötti olló szétnyílása azt is jelenti, hogy a nyugdíjasok azt érezhetik, egyre rosszabbul élnek másokhoz képest, akkor is, ha számszakilag nem csökken ellátásuk reálértéke. Ez tapasztalható?

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!