2p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

2026-ig összesen csaknem 24 milliárd forintot kap a Századvég Alapítvány kormányzati tanácsadásért. A kormánypárti think-tank a közbeszerzési eljáráson egy másik Fidesz-közeli agytrösztöt, a Nézőpont-csoportot győzte le.

Csaknem 24 milliárd forintos tanácsadói megbízást nyert el a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetirodától a Századvég Közéleti Tudásközpont Alapítvány – írta meg az Átlátszó. A megbízás 40 hónapra, de maximum 2026. december 31-ig szól, azonban egy alkalommal további hat hónappal meghosszabbítható, tehát a Fidesz-közeli agytröszt

évi nettó 7,47 milliárd forintot kap a feladatok elvégzéséért.

E munkákat az oknyomozó lap úgy részletez, hogy sok „gyorstanulmány” (minimum 10 ezer karakter szóközökkel), kicsit kevesebb „normál” tanulmány (minimum 40 ezer karakter), még kevesebb „részletes” tanulmány (minimum 80 ezer karakter), és néhány, de legalább évi 14 darab „stratégiai” tanulmány (minimum 200 ezer karakter terjedelemben). Emellett „a magas szintű állami döntéshozatalhoz kapcsolódó folyamatokkal összefüggő, kiemelkedő jelentőségű társadalmi kérdések és ezen kérdések aspektusainak minél mélyebb megismerése” érdekében lesz legalább egy, de lehet, hogy kettő darab „nagymintás lakossági reprezentatív nagykutatás” (minimum 20 ezer fővel), plusz egy EU-s kutatás, majd a tanulmányok és kutatások alapján „szakértői tanácsadás” is.

A tenderre jelentkező másik cégcsoport, az egyaránt Mráz Ágoston Sámuel ugyancsak Fidesz-közeli politológushoz kötődő CEPER Central European Perspectives Zrt. és a Nézőpont Intézet Kutató Központ Kft. ajánlatát a Rogán Antal vezette propagandaminisztérium el sem bírálta, annak összege ugyanis magasabb volt, mint amennyit a Századvég ajánlott. A lap megjegyzi, egy egy évvel ezelőtti tenderen a mostanihoz képest fordított eredmény született, a Nézőpont-csoport 22,2 milliárd forintos ajánlata legyőzte a Századvég ajánlatát. Akkor a 2023-2026-os időszakra médiamonitorozást írt ki a propagandaminisztérium.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!