<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!			
		
mfor.hu

Július végétől nem léphet be iskolába vagy bevásárlóközpontba se az, akit még nem immunizáltak koronavírus ellen.

Több kisebb kínai városban is kitiltják a közösségi terekből azokat a felnőtt személyeket, akik nincsenek beoltva koronavírus ellen, jelentette az AFP. A hírt szemléző Guardian szerint a közelgő, új rendelet egy rá következő, a teljes országra, tehát Kína teljes lakosságára vonatkozó új szabályozás próbaverziója lehet.

Rendkívüli szigorral lépnek fel Kínában az oltatlanokkal szemben (Fotó: MTI)Rendkívüli szigorral lépnek fel Kínában az oltatlanokkal szemben (Fotó: MTI)

Egy friss kormányzati közlemény szerint a Közép-Yunnan tartománybeli, 510 ezer lakosú Chuxiong városban minden 18 év felettinek legalább egy dózisnyi koronavírus elleni vakcinát be kell adatnia július 23-ig, ha el akarja kerülni a szigorú korlátozásokat. Aki a határidőig nem adat be legalább egy adag szérumot, az utána nem léphet be a közintézményekbe, így a kórházakba, idősotthonokba, óvodákba és iskolákba, könyvtárakba, múzeumokba és börtönökbe, de a közösségi közlekedési eszközöket sem veheti igénybe. A közlemény szerint augusztus 23. lesz a következő mérföldkő, akkor már két oltás lesz szükséges ahhoz, hogy a fenti intézményekbe beengedjék az embert, illetve felengedjék a közösségi közlekedési eszközökre.

A cikk szerint ilyen jelzéseket legalább egy tucat városban és tartományban tettek közzé, hatot Csianghszi provinciában, egyet Szecsuánban, egyet a Kuanghszi-Csuang Autonóm Területen és hármat Fucsien tartományban. A Henan tartománybeli Tianhe megye pedig egy hétfőn kiadott közleményben azzal fenyegeti a közalkalmazottjait, hogy leállíta a fizetésük folyósítását, sőt, ki is rúgja őket, ha nem adatnak be korona-oltást július 20-ig.

Az AFP szerint szintén legalább egy tucat városban a helyi vezetés önkénteseket állomásoztat a közösségi terekben, akiknek az a feladata, hogy feljegyezzék az oltatlanok nevét és kontakt-információit.

A kínai kormány hirtelen és agresszív fellépését sokan kritizálták az ország saját közösségi felületein, például a Twitter helyi megfelelőjeként működő Weibón, rámutatva, hogy egészen eddig önkéntes alapon működött az oltás.

Kína az év végéig immunizálni akarja az 1,4 milliárd fős lakossága 64 százalékát.

(Guardian)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.