Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

Jelentős fejlesztés előtt áll a Semmelweiss Egyetem Belgyógyászati Klinikája, valamint a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika. Míg a pesti intézményt 2 098 145 505 forinttal, addig a budai klinikát 3 081 460 289 forinttal támogatja a kormány.

A SOTE Belső Klinikai Tömb II. számú Belgyógyászati Klinika rekonstrukciója azt is jelenti, hogy az ingatlanon megvalósuló beruházás eredményeképpen létrejövő vagyonelemek az egyetem vagyonkezelésébe kerülnek – írja a Magyar Közlöny.

A Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikára is ráfér a rekonstrukció. Fotó: semmelweis.hu
A Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikára is ráfér a rekonstrukció. Fotó: semmelweis.hu

Az igencsak éltes korú, - a májusi reprezentatív országos koronavírus szűrővizsgálatot vezető, -, budapesti orvosi egyetemre valóban ráfér a ráncfelvarrás. Az épülettömb rendbetételére a kormány több, mint kétmilliárd forintot, egész pontosan 2 098 145 505 forintot szán, ebből a 2020. évi részfinanszírozására a Beruházási Ügynökség idén 863 903 662 forintot bocsájt az intézmény rendelkezésére.

Az Egészséges Budapestért Program (EBP) keretében pedig a Városmajori Szív-és Érgyógyászati Klinika műtéti előkészítő részlege újul meg annak érdekében, hogy a jelenlegi műtői kapacitást meg lehessen növelni. Az intézmény épületének rendbehozatalára és a benne folyó fejlesztésekre a jövőben több, mint hárommilliárdot, 3 081 460 289 forintot szán a kormány. Ennek első részlete 286 030 249 forint, melyhez már idén hozzájut a klinika.

Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások minisztere még májusban azt mondta, hogy az Egészséges Budapest Program keretében 8,3 milliárd forintból megújulnak a központi régió kórházaiban és szakrendelőiben az orvostechnikai és informatikai eszközök.

Azt is mondta, hogy a fejlesztés 23 kórházat és járóbeteg-szakrendelőt is érint, ennek köszönhetően Budapest és a központi régió intézményei - szakrendelők, kórházak és a Semmelweis Egyetem - újulnak majd meg, erre 2026-ig több mint 700 milliárd forintot fordít a kormány.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi törlesztőrészletekre számíthatsz, ha másfél millió forintra van szükséged:

Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 253 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. A THM-plafon miatt ezt az összeget 2021. januártól kell fizetni, év végéig 28 410 forint a havi törlesztőrészlet. Az Erste Banknál az induló törlesztőrészlet 28 721 Ft, majd 2021. januártól 32 355 forint, míg a Cetelemnél 28 721 forint a kezdő törlesztőrészlet, később pedig 32 643 forint. Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.

 

 

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.