TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

Jelentős fejlesztés előtt áll a Semmelweiss Egyetem Belgyógyászati Klinikája, valamint a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika. Míg a pesti intézményt 2 098 145 505 forinttal, addig a budai klinikát 3 081 460 289 forinttal támogatja a kormány.

A SOTE Belső Klinikai Tömb II. számú Belgyógyászati Klinika rekonstrukciója azt is jelenti, hogy az ingatlanon megvalósuló beruházás eredményeképpen létrejövő vagyonelemek az egyetem vagyonkezelésébe kerülnek – írja a Magyar Közlöny.

A Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikára is ráfér a rekonstrukció. Fotó: semmelweis.hu A Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikára is ráfér a rekonstrukció. Fotó: semmelweis.hu

Az igencsak éltes korú, - a májusi reprezentatív országos koronavírus szűrővizsgálatot vezető, -, budapesti orvosi egyetemre valóban ráfér a ráncfelvarrás. Az épülettömb rendbetételére a kormány több, mint kétmilliárd forintot, egész pontosan 2 098 145 505 forintot szán, ebből a 2020. évi részfinanszírozására a Beruházási Ügynökség idén 863 903 662 forintot bocsájt az intézmény rendelkezésére.

Az Egészséges Budapestért Program (EBP) keretében pedig a Városmajori Szív-és Érgyógyászati Klinika műtéti előkészítő részlege újul meg annak érdekében, hogy a jelenlegi műtői kapacitást meg lehessen növelni. Az intézmény épületének rendbehozatalára és a benne folyó fejlesztésekre a jövőben több, mint hárommilliárdot, 3 081 460 289 forintot szán a kormány. Ennek első részlete 286 030 249 forint, melyhez már idén hozzájut a klinika.

Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások minisztere még májusban azt mondta, hogy az Egészséges Budapest Program keretében 8,3 milliárd forintból megújulnak a központi régió kórházaiban és szakrendelőiben az orvostechnikai és informatikai eszközök.

Azt is mondta, hogy a fejlesztés 23 kórházat és járóbeteg-szakrendelőt is érint, ennek köszönhetően Budapest és a központi régió intézményei - szakrendelők, kórházak és a Semmelweis Egyetem - újulnak majd meg, erre 2026-ig több mint 700 milliárd forintot fordít a kormány.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi törlesztőrészletekre számíthatsz, ha másfél millió forintra van szükséged:

Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 253 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. A THM-plafon miatt ezt az összeget 2021. januártól kell fizetni, év végéig 28 410 forint a havi törlesztőrészlet. Az Erste Banknál az induló törlesztőrészlet 28 721 Ft, majd 2021. januártól 32 355 forint, míg a Cetelemnél 28 721 forint a kezdő törlesztőrészlet, később pedig 32 643 forint. Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.

 

 

 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.