2p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

A Honvédelmi Minisztérium újabb pályázatot hirdetett a Sportszázadhoz való csatlakozásra.

Az újjáalakult Sportszázad nagy sikerére való tekintettel a Honvédelmi Minisztérium (HM) és a Nemzeti Sportügynökség újabb pályázatot hirdetett a Sportszázadhoz való csatlakozásra - közölte a tárca szombaton az MTI-vel.

Azt írták, hogy a pályázatra minden olyan 18. életévét betöltött sportoló jelentkezését várták, aki a tárgyévben vagy az elmúlt két évben legalább a sportága hazai bajnokságán érmet szerzett. 

A november 30-i határidőig több mint kétszázan jelentkeztek - tették hozzá.

"Nagy öröm számunkra, hogy ilyen sok tehetséges fiatal sportoló érdeklődik a Sportszázad iránt és érzi fontosnak, hogy a sportpályák mellett a Magyar Honvédség keretein belül is dicsőséget szerezzen a hazájának" - fogalmazott Szalay-Bobrovniczky Kristóf, a sportot is felügyelő honvédelmi tárca vezetője a közlemény szerint.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf még az eddigi mintegy kétszáz jelentkezőnél is többet akar. Fotó: MTI
Szalay-Bobrovniczky Kristóf még az eddigi mintegy kétszáz jelentkezőnél is többet akar. Fotó: MTI

"A túljelentkezés egyértelműen mutatja, hogy egyre több sportolónk tartja fontosnak a kettős életpályát. Reméljük, hogy a Sportszázad nyújtotta lehetőséggel is tudunk segíteni, hogy minél több fiatal folytatni tudja a sportolói pályafutását" - közölte Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár.

A felvételt nyert sportolóknak lehetőségük lesz arra, hogy sporttevékenységük mellett önkéntes tartalékos katonaként a Magyar Honvédség állományában teljesítsenek szolgálatot abban a vármegyében, amelyben életvitelszerűen élnek és sportolnak - tették hozzá.

A nyertes pályázók kiértesítése a tervek szerint még idén decemberben megtörténik - olvasható a HM közleményében.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!