<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Az orosz flotta továbbra is blokád alatt tartja az ukrán kikötőket, ami globális élelmiszerhiánnyal fenyeget. Moszkva azonban csak akkor hajlandó engedni, ha ők is kedvezményeket kapnak. Gerhard Schröder korábbi német kancellár több juttatását megvonták. A csütörtöki hírek összefoglalója.

 • Kitartanak az oroszok a kikötők blokádja mellett
  Az orosz külügyminisztérium közölte, hogy addig nem veszik fontolóra, hogy feloldják Ukrajna fekete-tengeri kikötőinek blokádját, amíg az Oroszország elleni szankciókon nem enyhítenek. Andrej Rudenko orosz külügyminiszter-helyettes kijelentései azután hangzottak el, hogy az ENSZ élelmezésügyi vezetője, David Beasley Vlagyimir Putyinhoz könyörgött, mondván, milliók halnak meg világszerte a fekete-tengeri kikötők orosz blokádja miatt.
 • Teljesíthetetlen kéréssel álltak elő az ukránok
  Mihajlo Podoljak, az ukrán elnök tanácsadója szerint az Oroszországgal kötendő tűzszünetre akkor kerülhet sor, ha az ellenséges csapatok elhagyják országának területét. Azt is jelezte, Kijev nem érdeklődik az új „Minszkben”, utalva a 2015-ös minszki megállapodásra, amely Franciaország és Németország közvetítésével létrejött tűzszünetre utal.
 • Továbbra is vannak ukrán harcosok Azovstalban
  Az orosz védelmi minisztérium azt közölte, hogy hétfő óta 1730 harcos adta meg magát Azovstalból. Ez magában foglalja további 771-en, akik megadták magukat az elmúlt 24 órában. 80-an megsebesültek. Ugyanakkor a szakadár Donyecki Népköztársaság vezetője, Denis Pushilin is elismerte, hogy még mindig vannak ukrán harcosok az üzemben.
 • Svéd és finn NATO-csatlakozás - Amerika támogatja, a törökök nem
  Az Egyesült Államok elnöke, Joe Biden kijelentette, hogy Finnország és Svédország „minden NATO-követelményt teljesít, majd néhányat”, és az Egyesült Államok „teljes, teljes támogatását” élvezi. Ugyanakkor a török kormány továbbra is azt hangoztatja, hogy elutasítják a két északi állam belépését a védelmi szövetségbe.
 • Johnson és Zelenszkij az élelmiszerellátásról tárgyalt
  Az Egyesült Királyság miniszterelnöke, Boris Johnson telefonon folytatott megbeszélést Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel. A megbeszélésük tárgya az ukránoknak nyújtandó katonai támogatás mellett a globális élelmezésbiztonság volt. Megvizsgálták a „kritikus tengeri és szárazföldi szállítási útvonalak megnyitásának lehetőségeit, amelyen az ukrán gabonakészleteket a piacokra lehetne juttatni – számolt be a Downing Street.
 • Büntetést kap a korábbi kancellár
  Megvonta a német szövetségi parlament (Bundestag) Gerhard Schröder több juttatását, mert a volt kancellár az Ukrajna elleni háború kezdete óta nem határolódott el Vlagyimir Putyin orosz elnöktől, és nem vált meg a Rosznyeft orosz energiaipari cégben betöltött tisztségétől - jelentették csütörtökön német hírportálok. A parlament költségvetési bizottságában a kormánypártok - szociáldemokraták (SPD), Zöldek, liberálisok (FDP) - és a legnagyobb ellenzéki erő, a CDU/CSU jobbközép pártszövetség képviselőinek támogatásával elfogadott indítvány szerint Gerhard Schröder nem kap többé közpénzt az egykori kormányfői tisztségéhez kapcsolódó tevékenységét szolgáló berlini iroda és stáb fenntartására. A volt kancellár a mintegy 8300 eurós nyugdíját megtarthatja, és továbbra is gondoskodik a védelméről a szövetségi bűnügyi hivatal (BKA).

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.