2019. május 3. 12:10

Idén rendezték volna meg Budapesten a 7. Dunai Regattát. Pénz hiányában azonban elmarad a rendezvény.

Május első hétvégéjén tartották volna idén a 7. Dunai Regatta sport-, zenei és kulturális fesztivált, ám az végül elmarad. Az esemény szervezője, az Antall József Politika- és Társadalomtudományi Tudásközpont Alapítvány szerint

"voltak tényezők, amik miatt nem kezdődhetett el időben a szervezés". Ezt követően próbáltak mindent megtenni, hogy egy későbbi időpontban, kora ősszel rendezzék meg a versenyt, de ezt a sűrű szeptemberi időszak nem tette lehetővé. Az eseményről azonban nem mondanak le, reményeik szerint 2020-ban újra vízre szállhatnak az evezősök.

A hivatkozott tényezők között vitathatatlanul nagy jelentőségű volt a szükséges fedezet hiánya - derül ki a közbeszerzési hatóság oldalán nemrég közzétett hirdetményből. A dokumentum szerint eredménytelenül zárult a rendezvényszervezői feladatokra kiírt közbeszerzési eljárás. A feladatokra két részre bontották: kerestek vállalkozót a projektmenedzseri feladatokra és a sportesemény lebonyolításával kapcsolatos feladatokra is.

Fotó: MTI Fotó: MTI

A munkákra az Offline Group Kft. és EFOTT Kft. párosa, valamint a Combinatory Kommunikációs Kft. és Karma Production Kft. párosa nyújtott be ajánlatot, utóbbi cégek azonban nem hosszabbították meg az ajánlati kötöttségüket az elbírálás időtartamára.

Az Offline Group és EFOTT párosa a projektmenedzseri feladatokat nettó 92,5 millió forintért látta volna el a sportesemény lebonyolításáért pedig 16,8 milliót kértek volna. Összesen tehát 109,3 millió forintba került volna az idei rendezvény megtartása. Ez majdnem a 2018-as rendezési költség duplája, akkor ugyanis nettó 54,9 millióból sikerült összehozni az eseményt.

A rendezési költség ilyen fokú megugrása úgy tűnik, túl sok volt a szervezőknek. Igaz, az eljárás feltételes jellegére már az ajánlattételi felhívásban is kitértek. Mivel a beszerzést támogatásból valósítják meg, jelezték, hogy abban az esetben, ha a támogatási igényt elutasítják, vagy a szükségesnél kisebb összeget hagynak jóvá, akkor az eljárást eredménytelennek nyilváníthatják.

Az Antall József Politika- és Társadalomtudományi Tudásközpont Alapítvány február 27-én kapta kézhez a támogatói döntést. A megítélt összeg azonban csak a költségek mintegy harmadára nyújt fedezetet, vagyis nagyjából 35 millió forintról lehet szó. Bár az alapítvány próbálta a hiányzó mintegy 70 millió forintot megszerezni, az nem sikerült, saját erőből pedig nincs lehetősége biztosítani az összeget.

A Dunai Regatta célja az egyetemi összetartozás erősítése, az ország pozitív imázsának építése, a sport és a sportos életmód fontosságának hangsúlyozása és a Duna sokszínű felhasználására való figyelemfelhívás. A vízi futamainak indulói nyolcas evezős és sárkányhajós csapatokban mérik össze tudásukat. Az evezős nyolcasokban profi egyetemista versenyzők csapnak össze, míg a sárkányhajós futamban lelkes, vállalkozó szellemű amatőr egyetemisták mérkőznek meg. A versenyre évről évre egyre többen jelentkeznek, a versenyzők száma már több százra tehető.

Lépj velünk a növekedés útjára! Kockázati tőke, közösségi finanszírozás / crowdfunding, gyakorlati tapasztalatok hazai és nemzetközi nagyágyúktól és startupperektől! Ismerd meg a legújabb finanszírozási lehetőségeket és a startup-ökoszisztéma fejlődési irányait és lehetőségeit!

Finanszírozás 2019 - startuppereknek kedvezmény, 25 év alattiaknak ingyenes! Részletek és jelentkezés