<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A Kossuth tér előtt volt demonstráció.

Péntek kora este mintegy több ezren tiltakoztak a Kossuth téren az agrárminisztérium előtt a kormány fakivágást és erdőírtást megkönnyítő intézkedése ellen. Az akciót az LPM szervezte, viszont jelentős civil szervezetek nem csatlakoztak, jövő hétre ígértek egy másik, ugyancsak a tűzifarendelet elleni demonstrációt.

Az erdőírtásról szóló kormányrendelet ellen tüntetők a Kossuth térnél. Fotó: mfor/Mester Nándor Az erdőírtásról szóló kormányrendelet ellen tüntetők a Kossuth térnél. Fotó: mfor/Mester Nándor

Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere az erdők védelmére szólított fel, a tarvágás kormányfőjének nevezve Orbán Viktort. Schmuck Erzsébet, az LMP alelnöke a gazdák veszteségeiről beszélt és azt mondta, hogy elszegényednek majd az emberek, ha hagyjuk, hogy a kormány folytassa ezt a környezetellenes, erdőellenes politikáját. 

"Az erdőpusztítás rendelete nem oldja meg az energiaválságot. Semmilyen klíma célt nem fogunk elérni." - mondta, majd bírálta, hogy a szénerőműveket újra akarja nyitni a kormány. 

Felszólították Novák Katalin köztársasági elnököt, hogy - ígéretének megfelelően - lépjen fel a környezetünk és vízeink védelme érdekében, az erdőírtási rendelet ellen.

Vágó Gábor aktivista az eseményről tudósító Partizánnak azt mondta: Mészáros Lőrinc miután kályhagyárat vett, vegyen egy faiskolát is.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.