<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Augusztusban kissé romlott a GKI fogyasztói bizalmi indexe.

A GKI fogyasztói bizalmi indexe áprilisi zuhanását követően három hónapon át lassuló ütemben, de emelkedett. Ez alatt mintegy 60%-át dolgozta le áprilisi esésének. Augusztusban viszont a várakozások kissé romlottak, a júliusi -26.9-es értéket -29,6 követte. Ez kedvezőbb a júniusi -32,8-nél, de sokkal rosszabb válság előtti, márciusi -12,1-nél.

Az adatfelvétel áprilistól-júliusig kényszerűségből online módon történt, de augusztusban már vissza lehetett állni a személyes interjúkra.

A lakosság saját pénzügyi helyzetéről alkotott véleménye júliusra az áprilisi esés kétharmadát dolgozta le, majd augusztusban a júliusi emelkedéssel közel azonos mértékben romlott.

A magyar gazdaság jövőbeli helyzetének megítélése viszont augusztusban is jelentősen javult, négy hónap alatt áprilisi esésének 70%-át dolgozta le.

Az áprilisban legnagyobb mértékben zuhanó, a várható munkanélküliségre vonatkozó várakozások három hónapos javulás után augusztusban, igaz csak hibahatáron belül, de újra romlottak. Négy hónap alatt az áprilisi esésnek csak 54%-át sikerült ellensúlyozniuk.

Míg áprilisban a sokkhatás legkevésbé az emberek saját jövőbeli megtakarítási képességét érintette, ráadásul május-júliusban a mutató a márciusi szintje fölé emelkedett, augusztusban jelentősen csökkent az értéke.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi törlesztőrészletekre számíthatsz, ha másfél millió forintra van szükséged:

Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 253 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. A THM-plafon miatt ezt az összeget 2021. januártól kell fizetni, év végéig 28 410 forint a havi törlesztőrészlet. Az Erste Banknál az induló törlesztőrészlet 28 721 Ft, majd 2021. januártól 32 355 forint, míg a Cetelemnél 28 721 forint a kezdő törlesztőrészlet, később pedig 32 643 forint. Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.

Az inflációs várakozások viszont enyhültek.

Ugyanakkor a lakosság a nagy értékű tartós fogyasztási cikkek jelenre vonatkozó vásárlási feltételeit az előző hónaphoz képest érdemben romlónak, míg a következő egy évre vonatkozóan némileg javulónak (bár továbbra is kedvezőtlennek) érzékelte.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.