TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
	


	
	

Ezúttal egy amerikai kutatás látszik bizonyítani, hogy a koronavírus-fertőzöttek valós száma sokszorosa a diagnosztizált fertőzöttek számának.

Becslések szerint a hivatalos értéknél kilencszer több ember fertőződött meg koronavírussal az Egyesült Államokban a járvány kezdeti időszakában, írja laptársunk, a Privátbankár.hu.

New York, Times Square. ( Pexels/Yuting Gao) New York, Times Square. ( Pexels/Yuting Gao)

A Nature Communications szakfolyóiratban megjelent tanulmány szerint

január közepe és április között már mintegy 6,5 millió fertőzött volt az országban, miközben hivatalosan mindössze 721 ezer esetet diagnosztizáltak.

A kutatás készítői - Jade Benjamin-Chung, Sean Wu és csapata a kaliforniai Berkeley Egyetemről - vélik, hogy a különbség részben a tesztek alacsony számára vezethető vissza. A járvány kezdetén az amerikai kórházakban csak a komoly tüneteket mutató betegeket tesztelték, miközben számos fertőzöttnek csupán enyhe tünetei vannak, vagy egyáltalán nincsenek tünetei (ezért nem is kerül kórházba). Ráadásul nem minden teszt adott pontos eredményt.

Korábban a CDC egészségügyi hatóság szakemberei is arról beszéltek, hogy minden diagnosztizáltra további 10 nem diagnosztizált fertőzött jut.

Hasonló következtetésre jutottak korábban más országokban végzett tanulmányok is.

További részletek a Privátbankár cikkében.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.