<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Ezúttal egy amerikai kutatás látszik bizonyítani, hogy a koronavírus-fertőzöttek valós száma sokszorosa a diagnosztizált fertőzöttek számának.

Becslések szerint a hivatalos értéknél kilencszer több ember fertőződött meg koronavírussal az Egyesült Államokban a járvány kezdeti időszakában, írja laptársunk, a Privátbankár.hu.

New York, Times Square. ( Pexels/Yuting Gao)
New York, Times Square. ( Pexels/Yuting Gao)

A Nature Communications szakfolyóiratban megjelent tanulmány szerint

január közepe és április között már mintegy 6,5 millió fertőzött volt az országban, miközben hivatalosan mindössze 721 ezer esetet diagnosztizáltak.

A kutatás készítői - Jade Benjamin-Chung, Sean Wu és csapata a kaliforniai Berkeley Egyetemről - vélik, hogy a különbség részben a tesztek alacsony számára vezethető vissza. A járvány kezdetén az amerikai kórházakban csak a komoly tüneteket mutató betegeket tesztelték, miközben számos fertőzöttnek csupán enyhe tünetei vannak, vagy egyáltalán nincsenek tünetei (ezért nem is kerül kórházba). Ráadásul nem minden teszt adott pontos eredményt.

Korábban a CDC egészségügyi hatóság szakemberei is arról beszéltek, hogy minden diagnosztizáltra további 10 nem diagnosztizált fertőzött jut.

Hasonló következtetésre jutottak korábban más országokban végzett tanulmányok is.

További részletek a Privátbankár cikkében.