<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Újabb csapást szenvedhet el Magyarország, ugyanis a várhatóan felfüggesztésre kerülő kifizetéseket továbbiak követhetik.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, az Európai Bizottság várhatóan nem fog enyhíteni korábbi javaslatán, és továbbra is a kohéziós programok 7,5 milliárd eurónyi forrásának befagyasztását fogja javasolni az Európai Tanácsnak. A Helyreállítási Alap 5,8 milliárd eurós forrásainak befagyasztásával együtt ezzel 13,3 milliárd euróhoz nem jutna hozza Magyarország, amennyiben a Tanács elfogadja a Bizottság ajánlását.

Már ez is óriási csapás a magyar gazdaság számára, ugyanakkor könnyen lehet, hogy ezzel még nem értünk a negatív folyamatok végére. A portfolio.hu arról írt, hogy nem valószínű, hogy a következő 2-3 hétben engedik jóváhagyni a felfüggesztési veszélyben lévő három Operatív Programot. Ez pedig váratlanul súlyos következményhez is elvezethet: akár 11,4 milliárd eurónyi felzárkóztatási forrásunkat is felfüggeszthetik a hírekben szereplő 7,5 milliárd euró helyett.

Orbán Viktor és vele az ország helyzete is egyre nehezebb. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher Orbán Viktor és vele az ország helyzete is egyre nehezebb. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A lap információi szerint egyáltalán nem biztos, hogy a december 6-i pénzügyminiszteri tanácsülésen már döntenek a magyar ügyekben, mert néhány tagállamban idő kell a parlamenti jóváhagyások megszerzéséhez, mire az adott tagállam kormányát képviselő miniszter a Tanácsban szavazhat. Sőt akár az is lehet, hogy az összecsúszó nagy ügyeket (ukrajnai támogatás, globális minimumadó, svéd- és finn NATO-csatlakozás, illetve a magyar jogállamisági eljárásban a felfüggesztési javaslat és a helyreállítási programunk jóváhagyása) végül a december 15-16-i EU-csúcson is megtárgyalják az állam- és kormányfők, és az összetett politikai alku tartalmát végül a rákövetkező napokban hagyja jóvá valamely tanácsi formáció.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.