2p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

A debreceni református egyház vezetése közleményében azt írja, hogy nem vállalnak felelősséget a kegyelmi botrányban érintett püspök „politikai életben hozott döntéseiért”.

„Mélységesen együttérzünk a bántalmazott gyermekekkel. Elítéljük a tetteseket, legyen az maga a bántalmazó, vagy az, aki a bántalmazó tettének leplezését segítette. Megbotránkoztunk azon, hogy a hitvallásos döntés órájában egyházunk vezetője nem a bántalmazott áldozat, hanem a tettes oldalára állt” – olvasható a Debrecen-Kossuth Utcai Református Egyházközség Presbitériuma szerdai közleményében, amit a 24.hu vett észre.

A Tóth Tamás elnök-lelkipásztor, Dr. Kánya Gergely főgondnok és Tóth Mihala Veronika lelkipásztor által jegyzett dokumentumban azt írják, hogy nem vállalnak felelősséget Balog Zoltán „politikai életben hozott döntéseiért”, de azért igen, hogy kik vezetik az egyházukat.

A bírálatot néhány nappal Balog Zoltán lemondása után tették közzé, aki távozott a református zsinat elnöki posztjáról, miután lobbizott K. Endre elnöki kegyelme mellett. A fideszes politikus ugyanakkor a püspöki címéről nem mondott le, és a bicskei gyermekotthon áldozataitól sem kért bocsánatot.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!