3p

Új Lila Labdarúgó Kft. néven alapított új vállalkozást az újpesti focicsapat eddigi tulajdonosa, amelybe apportként bevitte a klubban meglevő tulajdonrészét is. Ám gondok vannak a leányvállalatok név- és székhelyhasználatával.

A nagy felvásárlás előtt radikálisan átalakult az újpesti focicsapat tulajdonosi szerkezete. A klubot üzemeltető Újpest 1885 Futball Kft.-ben eddig 98,75 százalékban a Roderick Duchatelet tulajdonában álló Újpest Labdarúgó Kft., valamint 2019 ősze óta 1 százalékban a tavalyi év végéig Jobsforward Kft., azóta pedig Újpest Labdarúgó Akadémia Kft. néven szereplő cég volt a tulajdonos, mely az Újpest Labdarúgó Kft.-nek is leányvállalata. Mellettük tulajdonképpen jelképes, 0,25 százalékos tulajdonrésszel rendelkezik az Újpesti Torna Egylet (UTE).

Nagy a készülődés és az átrendeződés a Megyeri úton. Fotó: Újpest FC
Nagy a készülődés és az átrendeződés a Megyeri úton. Fotó: Újpest FC

Idén február 21-én azután a Duchatelet tulajdonában álló Újpest Labdarúgó Kft. megalapította Új Lila Labdarúgó Kft. nevű leányvállalatát is, melybe másnap apportként vitte bele a fociklubban meglevő 98,75 százalékos, illetve az Újpest Labdarúgó Akadémiában meglevő teljes üzletrészét. Vagyis tulajdonképpen az Új Lila lett a fociklub tulajdonosa, ami mellett megmaradt az UTE jelképes beleszólási joga.

A cégbírósági dokumentumok között fellelhető a február 22-i közgyűlési jegyzőkönyv kivonata is, melyből az derül ki, a lépés egyértelműen a fociklub Molnak történő eladása érdekében történt. Mint arról beszámoltunk, február elején megállapodás született, hogy a Mol Vagyonkezelő Zrt. lesz az Újpest 1885 Futball Kft. új többségi tulajdonosa.

A jegyzőkönyv szerint Őze István, az UTE klubigazgatója megjegyezte, az „Újpest Labdarúgó Akadémia” kifejezés védjegyoltalom alatt áll, amihez az oltalom jogosultja nem adta előzetes hozzájárulását. Őze felhívta az ezt a nevet használó kft.-t, hogy tájékoztassa a Mol Vagyonkezelő Zrt.-t, szükséges-e a kft. nevének megváltoztatása. Őze arra is felhívta a figyelmet, az UTE nem adta beleegyezését, hogy az Újpest Labdarúgó Akadémia Kft. székhelye a Megyeri úti Szusza Ferenc Stadion legyen. Duchatelet cége jegyzőkönyvben rögzített ígéretet tett, hogy

a Mol Vagyonkezelő Zrt.-vel együttműködve megteszik a szükséges intézkedéseket az akadémia nevét viselő cég nevének és székhelyének megváltoztatása érdekében.

A Mol tehát még nincs birtokon belül, ám az, hogy az átalakításban a belga tulajdonos együttműködik az olajcéggel, azt mutatja, hamarosan tényleg egymás kezébe csaphat Hernádi Zsolt és Roderick Duchatelet.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!