2p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Korábban épp a taxisok nyomására távozott, most velük lép együttműködésre a Magyarországról 2016-ban kivonuló autómegosztó.

Hét és fél évvel azután, hogy kivonult Magyarországról a legismertebb autómegosztó szolgáltaltása, az Uber, a cég bejelentette, hogy a Főtaxival együttműködésre lépve visszatér Budapestre. Az együttműködés keretein belül ezentúl az Uber alkalmazásán keresztül is igénybe vehetjük a Főtaxi szolgáltatásait - írja a hvg. (Frissítés: az Uber lapunkkal azt közölte, az Uber appon keresztül csak az Uber személyszállítási szolgáltatásait lehet majd igénybe venni. Uber Taxit csak az Uber appon keresztül lehet majd rendelni. A Főtaxi szolgáltatásai továbbra is kizárólag a jól megszokott csatornákon érhetőek el. A Főtaxi applikációt és szolgáltatását az Uber tervezett belépése nem érinti.)

A sajtóközlemény szerint az európai nagyvárosokban ez az első ilyen együttműködés az Uber és egy taxiszolgáltató között. A Főtaxi leányvállalata, az F Mobilitás Kft. már be is nyújtotta a diszpécserszolgálati engedélykérelmet.

Az Uber közlése szerint alkalmazását annak ellenére nyitották meg közel 100 ezer alkalommal Budapestről 2023-ban, hogy maga az autómegosztó szolgáltatás nem is elérhető Magyarországon. 2016-ban éppen a fővárosi taxisok lobbijának hatására törvénymódosítással lehetetlenítette el a kormány a vállalatot.

Kivonulásakor az Ubernek mintegy 160 ezer felhasználója és 1200 sofőrje volt itthon.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!