<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		
mfor.hu

Többezer darab golyóálló mellényre írtak ki közbeszerzést az Országos Rendőr-főkapitányság részére.

Az Országos Rendőr-főkapitányság részére 4000 db rejtett viselésű lövedék- és szúrásálló mellény beszerzésére írtak ki közbeszerzést. A főbb követelmények között megemlítik a védelmi fokozatokat, úgy, mint a lövedékállóság, a repeszállóság, a vágásállóság és a szúrásállóság adatait, de ezek a limitek laikusoknak természetesen semmit nem mondanak.

A közbeszerzésben lehetőség van arra, hogy a korábban a Belügyminisztérium (BM) által engedélyezett, és a Terrorelhárítási Központnál használatos Seyntex Columbus típusú golyóálló mellénnyel is lehet indulni, ugyanakkor egy eddig ismeretlen mellénynek is van esélye, csak akkor azt próbahasználatnak vetik alá. A fent említett védelmi fokozatok követelménye mellett fontos, hogy a vizsgálat során a vizsgáló pengék behatolási mélysége maximum 20 milliméter lehet.

A belga cég golyóállómellényét már használja a TEK. Fotó: youtubeA belga cég golyóállómellényét már használja a TEK. Fotó: youtube

A próbahasználatra a nyertes cégnek az adásvételi szerződés aláírását követő 7 naptári napon belül S, M, L, XL méretekben 1-1 darab mintát (mintatermékeket) kell benyújtania fehér vagy fekete borítóhuzatban. Amennyiben a próbahasználat során a fenti védelmi fokozatoknak nem felel meg, vagy a vizsgálat során a vizsgáló pengék behatolási mélysége meghaladja a 20 millimétert, a rendszeresítési eljárást nem folytatják, és a szerződés nem lép hatályba.

Egyébként a közbeszerzésben említett belga Seyntex a militáris védőruházatok és golyóálló mellények gyártói között globális vezető, és 2019-ben a Milipol Paris 2019 Nemzetközi Nemzetbiztonsági Kiállításon mutatták be először. Fejlesztésükkel készült el az egyik a legkönnyebb, legvékonyabb és legrugalmasabb golyóálló mellény, a Colombus.

Az innovatív termék tökéletesen illeszkedik a ruházat alatti diszkrét viselethez, és védelmet nyújt a kézifegyverek és kés támadások ellen. A maximális súlya mindössze 4,6 kilogramm/négyzetméter. A Seyntex Colombus mellény már szolgálatban áll a magyar, német, osztrák és francia rendőrségnél, valamint a belga hadseregnél.

 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.