3p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Örül az amerikai támogatásnak Ukrajna, de égető szüksége lenne két újabb Patriot-rendszerre - Harkivnál ugyanis érzékeny veszteségeket szenvednek. Főleg, hogy érkezik az új orosz ballisztikus rakéta is. Összefoglaló.

  • Antony Blinken amerikai külügyminiszter kedd reggel Kijevbe érkezett előre be nem jelentett látogatás keretében. Nem sokkal megérkezése után találkozott Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel. Ez volt Blinken első látogatása Ukrajnába azóta, hogy a múlt hónapban jelentős amerikai segélycsomagról szüketett döntés Ukrajna számára. A csomag egy része már megérkezett, és még több fog érkezni - mondta Blinken.
  • Zelenszkij kulcsfontosságúnak nevezte az amerikai segítséget, és köszönetet is mondott érte Blinkennek, de azt is közölte, hogy Ukrajnának égetően szüksége van még két légvédelmi rendszerre az ország második legnagyobb városa, Harkiv védelmére, amelyet az elmúlt hetekben többször értek orosz csapások.
  • Elfoglalta az orosz hadsereg a Harkiv megyei Buhruvatka települést, miközben az elmúlt nap folyamán öt frontszakaszon előrenyomult, és 14 ukrán ellenrohamot vert vissza - közölte kedden az orosz védelmi minisztérium. Az állításokat független forrásból nem sikerült eddig megerősíteni, de egyre nő az esélye, hogy Moszkva a háború kezdete óta a legnagyobb áttörést érheti el ezekben a napokban Ukrajna területén.
  • Oroszország szolgálatba állította a Bulava interkontinentális ballisztikus rakétát - jelentette kedden a TASZSZ állami hírügynökség a rendszer főtervezőjére hivatkozva. Oroszország tavaly novemberben tengeralattjáróról indított tesztet hajtott végre a rakétával, amely az Amerikai Tudósok Szövetsége szerint akár hat nukleáris robbanófej hordozására is képes.
  • Különösen nagy értékű vesztegetés elfogadása miatt büntetőeljárást indított az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) Jurij Kuznyecov altábornagy, a védelmi minisztérium személyzeti főosztályának vezetője ellen, és egy katonai bíróság kedden elrendelte a tábornok előzetes letartóztatását. A tábornok 2021-2023-ban kenőpénzt kapott kereskedelmi cégek képviselőitől annak fejében, hogy "bizonyos lépéseket tegyen az érdekükben", amikor az orosz vezérkar 8., az államtitok-védelmi szolgálatot is irányító igazgatóságának vezetője volt. 
  • Hszi Csin-ping kínai elnök meghívására Vlagyimir Putyin orosz elnök május 16-17. között állami látogatást tesz Kínában - jelentette kedden a kínai Xinhua hírügynökség. A kétnapos találkozó során a kétoldalú kapcsolatokról valamint nemzetközi és regionális kérdésekről is tárgyalnak majd.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!