2020. július 1. 09:25
mfor.hu

A 95-ös oktánszámú üzemanyag literenkénti ára péntektől 2 forinttal csökkenhet. A gázolajé viszont ezúttal nem változik.

holtankoljak.hu közlése szerint július 3-ától várhatóan bruttó 2 forinttal csökken a 95-ös benzin literenkénti átlagára. A gázolaj átlagára a hét második felében változatlan marad.

Így július elején az alábbi átlagárakkal találkozhatunk a hazai kutakon:

95-ös benzin: 366 forint/liter

Gázolaj: 381 forint/liter

Több hete tartó trend törhet meg pénteken, amelynek során az üzemanyagárak folyamatosan emelkedtek, mától például egy liter benzin átlagban bruttó 7, a gázolaj 13 forinttal drágult. Igaz, a július 3-ától tartó enyhe csökkenés után is drágábban lehet tankolni, mint a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet március 11-ei kihirdetését követően.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.