<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Az emberi erőforrások korábbi minisztere újra kormányzati megbízást kapott.

Magyarország nyugállományú emberi erőforrások miniszterét, a  Magyar Tudományos Akadémia doktorát – Dr. Kásler Miklós orvosprofesszor urat a licenc képzés továbbfejlesztéséért, valamint az  egészségügyi szakmai továbbképzés rendszerével kapcsolatos kormányzati feladatokban való közreműködésért felelős miniszterelnöki biztossá nevezem ki - írja a csütörtök éjjel megjelent Hivatalos Értesítőben megjelent miniszterelnöki utasításban Orbán Viktor.

Kásler Miklós újra kormányközelben. Fotó: MTI Kásler Miklós újra kormányközelben. Fotó: MTI

Az utasítás szerint Kásler Miklós ebben a minőségében 

  • áttekinti a  szakorvosok, szakfogorvosok, szakgyógyszerészek és szakpszichológusok licenc képzési rendszerét, és javaslatot tesz az egészségügyért felelős miniszter részére a képzési rendszernek a licenc vizsga szélesebb körű alkalmazását lehetővé tevő továbbfejlesztésére;
  • közreműködik az  orvosok, fogorvosok, gyógyszerészek és az  egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképesítéssel rendelkező személyek szakmai továbbképzési rendszerét érintő szakmai koncepciók kidolgozásában, amely kiterjed a  szakmai követelmények tekintetében döntési jogkörrel rendelkező szakmai  testületek működésének áttekintésére és a  vizsgáztatás, illetve a  vizsgakövetelmények normatív rendszerének kialakítására is.

Tevékenységét a miniszterelnök az egészségügyért felelős miniszter útján irányítja (aki jelenleg Pintér Sándor belügyminiszter). Az utasításban hivatkozott jogszabály szerint Kásler Miklós a miniszterelnök által meghatározott mértékű díjazásra és kormányrendeletben meghatározott juttatásokra jogosult.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.