A pályázaton csaknem hetven induló kapott támogatást eszközbeszerzésre és a vendéglátóhelyek korszerűsítésére. A Széchenyi turizmusfejlesztési program keretében meghirdetett program során 66 vállalkozás kapott pénzt. A nyertesek 296 ezer és ötmillió forint közötti támogatásban részesültek.
Az Európai Unió élelmiszer-higiéniáról szóló 93/43. EEC. direktíva 3. cikkelye rendelkezik arról, hogy az élelmiszerekkel foglalkozóknak azonosítaniuk kell tevékenységük minden olyan lépését, amely kritikus az élelmiszer-biztonság szempontjából A direktíva az Európai Unió tagállamaiban 1995 december 15-től tette kötelezővé a HACCP elvek alkalmazását.
Az Európai Bizottság 2000. január 12-én, az élelmiszer-biztonságról kiadott Fehér könyvében az élelmiszerlánc szereplői részére "a farmtól a fogyasztóig" teszi kötelezővé az élelmiszer-biztonságról való gondoskodást. Az élelmiszerlánc szereplői számára az élelmiszer-biztonságról történő gondoskodás hatásos eszköze a HACCP rendszer alkalmazása.
(Menedzsment Fórum)
Kapcsolódó anyagok
Az élelmiszerek biztonságát szavatoló rendszer
HACCP rendszert támogatnak
A HACCP hét alapelve
160 millió élelmiszerbiztonságra
A gazdasági minisztérium több, mint mint 160 millió forintos támogatást adott a HACCP élelmiszerbiztonsági szabvány bevezetése kapcsán felmerülő eszközök beszerzésére.