2p

A gazdasági minisztérium több, mint mint 160 millió forintos támogatást adott a HACCP élelmiszerbiztonsági szabvány bevezetése kapcsán felmerülő eszközök beszerzésére.

A pályázaton csaknem hetven induló kapott támogatást eszközbeszerzésre és a vendéglátóhelyek korszerűsítésére. A Széchenyi turizmusfejlesztési program keretében meghirdetett program során 66 vállalkozás kapott pénzt. A nyertesek 296 ezer és ötmillió forint közötti támogatásban részesültek.

Az Európai Unió élelmiszer-higiéniáról szóló 93/43. EEC. direktíva 3. cikkelye rendelkezik arról, hogy az élelmiszerekkel foglalkozóknak azonosítaniuk kell tevékenységük minden olyan lépését, amely kritikus az élelmiszer-biztonság szempontjából A direktíva az Európai Unió tagállamaiban 1995 december 15-től tette kötelezővé a HACCP elvek alkalmazását.

Az Európai Bizottság 2000. január 12-én, az élelmiszer-biztonságról kiadott Fehér könyvében az élelmiszerlánc szereplői részére "a farmtól a fogyasztóig" teszi kötelezővé az élelmiszer-biztonságról való gondoskodást. Az élelmiszerlánc szereplői számára az élelmiszer-biztonságról történő gondoskodás hatásos eszköze a HACCP rendszer alkalmazása.

(Menedzsment Fórum)

Kapcsolódó anyagok
Az élelmiszerek biztonságát szavatoló rendszer
HACCP rendszert támogatnak
A HACCP hét alapelve

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Előfizetőink máshol nem olvasott, higgadt hangvételű, tárgyilagos és
magas szakmai színvonalú tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Korlátlan hozzáférést adunk az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz is, a Klub csomag pedig a hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmazza.
Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!