2p

Magyar Péter lenne jobb a gödörben lévő magyar gazdaságnak vagy Orbán Viktor?
Nem lesz baj abból, hogy a nyugdíjmegtakarításokat ingatlancélra is el lehet költeni?
Online Klasszis Klub élőben Felcsuti Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2024. november 28. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Megkezdődtek az idegenforgalomi főszezon alatti fogyasztóvédelmi ellenőrzések - közölte Kathi Attila, a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség (FVF)főosztályvezetője. A vendéglátóipari ellenőrzés részeként a HACCP élelmiszerbiztonsági rendszer kiépítettségét is feltérképezik.

Az ellenőrzés főként a vendéglátóipari egységekre összpontosít, de emellett az idegenforgalmi szempontból fontos szolgáltatásokra, egyéb területekre is kiterjed. A vendéglátóipari ellenőrzés részeként a HACCP élelmiszerbiztonsági rendszer kiépítettségét is feltérképezik. De nem ez lesz az a terület, amit a hatóság a legsúlyosabban fog szankcionálni - tette hozzá a főosztályvezető. A HACCP rendszer ellenőrzése során feltérképezik, hol tart Magyarországon a bevezetés. Ennek részeként megnézik, hogy meghatározták-e az egységekben az élelmiszerbiztonsági kockázati pontokat, kidolgozták-e a megelőző eljárásokat.

A főosztályvezető elmondta: ha mindez nem történt meg, akkor első lépésként nem szabnak ki pénzbírságot, hanem segítő jellegű hatósági munkaként megmondják, mit, hogyan kell csinálni. A főosztályvezető kiemelte, hogy az idegenforgalmi főszezon ellenőrzésekor nemcsak az új rendszer betartását vizsgálják, hanem az élelmiszerbiztonsághoz kötődő régi előírások teljesítését is nézik. Az élelmiszerbiztonsághoz, a fogyasztók egészségét közvetlenül érintő jogsértéseket súlyosan büntetni fogják - tette hozzá a főosztályvezető.

Kathi Attila elmondta, hogy a hatóság számára is fontos a HACCP rendszer bevezetésének feltérképezése, mert ehhez igazítják a további tájékoztató, felvilágosító tevékenységüket. A főosztályvezető utalt arra, hogy a társhatóságok is bekapcsolódnak az idegenforgalmi ellenőrzésekbe. Számítani lehet összevont vizsgálatokra. Az idegenforgalmilag kiemelt területeken több megyei felügyelőség munkatársai koncentráltan, intenzíven ellenőriznek. (MTI)

Kapcsolódó anyagok
Segítség a vendéglátósoknak, az európai normákhoz való megfeleléshez
Nyártól ellenőrzik az éttermeket
A HACCP hét alapelve
A HACCP fogalmának rövid leírása

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Előfizetőink máshol nem olvasott, higgadt hangvételű, tárgyilagos és
magas szakmai színvonalú tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Korlátlan hozzáférést adunk az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz is, a Klub csomag pedig a hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmazza.
Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!